Dupli koncert u niškom zatvoru – Nišville Jailhouse Blues

   U petak 12. avgusta u 16:00 sati, Nišville jazz festival će prirediti dupli blues koncert u niškom Kazneno-popravnom zavodu. Nastupiće niška grupa Benny Brickman Band i bugarski sastav Poduene Blues Band, koji prethodne večeri nastupa u glavnom programu festivala.

   U tradiciji čuvenih „zatvorskih koncerata“, bili oni stvarni (kao legendarni nastup  „Johnny Cash at Folsom Prison“ ovekovečen na legendarnom albumu) ili fikcija (Blues Brothers Band – na kraju istoimenog kultnog filma), Nišville ovim programom želi da onima koji su privremeno „sa one druge strane ograde“, omogući da osete delić atmosfere Nišvila, što bi trebalo da doprinese njihovoj lakšoj adaptaciji kada budu  izašli na slobodu. Ovaj jedinstveni koncert kao deo pratećih programa, Nišvil organizuje u saradnji sa Upravom Kazneno-popravnog zavoda koja je sa zadovoljstvom prihvatila ovu ideju.

49

   Interesantno je da su članovi Poduene Blues Banda, pre 27 godina, svoj prvi nastup u karijeri, imali upravo u Sofijskom zatvoru, a nedavno su u Nemačkoj, gde često nastupaju – takođe održali koncert u Kelnskom zatvoru.

Izvor: Nisville Jazz Festival

Napisao/la
Bez komentara

Sorry, the comment form is closed at this time.