Ostvarivanje prava na besplatan prevoz za korisnike sa teritorije opštine Dimitrovgrad

   Kako bi oslobodila određena sredstva za razvojne kategorije – poljoprrivredu, privredu i turizam, Opština Dimitvovgrad je došla u situaciju da koriguje socijalna davanja i prva na tapetu je bila odluka o načinu ostvarivanja prava na besplatan prevoz za korisnike sa teritorije opštine Dimitrovgrad.

   Po zakonu, Opština  više neće finansirati prevoz van teritorije opštine, a to pravo će ubuduće imati samo deca sa smetnjama u razvoju, koja žive na teritoriji opštine Dimitrovgrad, a pohađaju srednju školu za decu sa posebnim potrebama u Pirotu. Što se tiče besplatnih karata za srednjoškolce, to pravo će imati samo učenici, korisnici novčane socijalne pomoći, koji pohađaju redovno srednju školu u Dimitrovgradu i imaju prebivalište na teritoriji opštine Dimitrovgrad. Ovo je izjavio za “Far” Vladica Dimitrov, predsednik opštine.

   Korisnici, koji ispunjavaju navedene uslove, mogu se javiti najkasnije do utorka 13. septembra nadležnim opštinskim službama, kako bi iskoristili pravo na besplatan pravoz.

 A. Todorov

Foto: Ivica Ivanov

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Latest comment
  • bezveze

Ostavi komentar