NUNS: Otkriti ko preti smrću Sejdinoviću i Georgijevu

   Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) obavestilo je Posebno tužilaštvo za visokotehnološki kriminal o pretnjama koje su putem društvenih mreža upućene Nedimu Sejdinoviću, predsedniku Nezavisnog društva novinara Vojvodine (NDNV), i Slobodanu Georgijevu, novinaru Balkanske istraživačke mreže (BIRN).

   Budući da se radi  o porukama koje dovode u pitanje bezbednost Sejdinovića i Georgijeva, NUNS očekuje da će Posebno tužilaštvo za visokotehnološki kriminal, u skladu sa svojim nadležnostima, po službenoj dužnosti, hitno preduzeti sve mere, u skladu sa zakonom, i utvrditi identitete lica koja su pretila dvojici naših kolega, a zatim podići i zastupati optužni akt.

   NUNS je Tužilaštvu dostavio i dokaze iz kojih se vidi da su, osim uvreda na nacionalnoj osnovi, pojedinci pozivali na linč i fizičku likvidaciju Nedima Sejdinovića i Slobodana Georgijeva.

   NUNS očekuje brzu reakciju Posebnog tužilaštva za visokotehnološki kriminal kakva je iskazana u nekim ranijim slučajevima kada su meta bili političari ili neke druge javne ličnosti.

   Ujedno, NUNS upozorava i pojedine medije, poput tabloida Informer, da svojim pisanjem, ali i falsifikovanjem izjava Nedima Sejdinovića, direktno ugrožavaju bezbednost novinara i saučestvuju u njihovom progonu.

Izvor: NUNS

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar