Manifestacija “Izađi mi na teglu“ 23. septembra u Dimitrovgradu

   U okviru programa obeležavanja praznika opštine, u Dimitrovgradu će 23. septembra od 11:00 do 20:00 časova u Sportskom centru „Park“ biti održana manifestacija pod nazivom “Izađi mi na teglu“ – takmičenje u pripremi ajvara.

   28. avgusta zvanično je počela treća sezona karavana “Izađi mi na teglu“. Karavan će obići 30-ak gradova Srbije, u potrazi za najboljim ajvar majstorom u zemlji. U takmičenju učestvuje 15 kandidata, koji dobijaju šporet, drva za ogrev, oko 30 kilograma paprika, po 1 litar ulja i sirćeta, kao i po kilogram sećera i soli. Svaki od takmičara obavezan je da ponese sa sobom šerpu, aparat za mlevenje paprike i varjaču. Takmičare će ocenjivati tročlani žiri u čijem sastavu će biti kuvar, tehnolog i osoba od značaja za razvoj opštine Dimitrovgrad. Pobednik manifestacije pored nagrade, stiče pravo da učestvuje na Republičkom takmičenju u pravljenju ajvara – kaže Andrijana Najdenov iz Sportsko turističkog centra Dimitrovgrad.

150

   Prijavljivanje kandidata traje do 19. septembra, a sve informacije u vezi takmičenja mogu se dobiti u službi za turizam Sportsko turističkog centra Dimitrovgrad ili na telefon 360-873. Pokrovitelj manifestacije je supermarket “Roda“.

151

 A. Todorov

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar