Ministar Dačić svečano uručio ambasadoru Bugarske primerke 12 odštampanih udžbenika za nastavu na bugarskom jeziku u Srbiji

   Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić danas je u Ministarstvu spoljnih poslova ambasadoru Bugarske u Srbiji Radku Vlajkovu svečano uručio primerke 12 odštampanih udžbenika za nastavu na bugarskom jeziku u Republici Srbiji.

   Ministar Dačić izrazio je zadovoljstvo što uručuje primerke odštampanih udžbenika na bugarskom jeziku, istakavši da je time okončan važan posao, koji predstavlja potvrdu i primer prakse koju Vlada Srbije sprovodi na planu unapređenja položaja i prava nacionalnih manjina u Srbiji.

   Ambasador Bugarske izrazio je zahvalnost ministru Dačiću na uručenju udžbenika, pozdravljajući ovaj gest. Naglasio je da je evidentno da su udžbenici izrađeni na profesionalan način.

   Obostrano je izraženo i zadovoljstvo povodom dobrih bilateralnih odnosa između Srbije i Bugarske i potvrđena spremnost na nastavak saradnje u svim oblastima od zajedničkog interesa.

Izvor i foto: Ministarstvo spoljnih poslova Republike Srbije

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar