Stigao ledeni talas – najviše snega u južnim, istočnim, jugoistočnim i centralnim delovima Srbije

   Ledeni talas zahvatio je Srbiju. Prema informacijama iz AMSS-a, najviše snega je palo u južnim, istočnim, jugoistočnim i centralnim delovima Srbije, dok je ponegde moguće i stvaranje manjih snežnih nanosa. Zbog zimskih uslova vožnje saobraćaj se odvija usporeno, te se vozačima savetuje da na put kreću isključivo sa kompletnom zimskom opremom.

   Iz Auto-moto saveza Srbije upozoravaju sve učesnike u saobraćaju da vožnju i brzinu prilagode uslovima na putu, jer zbog pojačanog strujanja hladnog vazduha i vlažnosti kolovoza dolazi do formiranja poledice. Takođe, pored intenzivnih intervencija putara na posipanju kritičnih deonica, jak mraz i veoma niske temperature pretvaraju svaku vlažnu deonicu u led ili izraženu poledicu.

   Pošto je sutra Božić, u popodnevnim satima se očekuje pojačan saobraćaj, naročito na izlazu iz većih gradskih sredina, te zbog toga može doći do nešto dužeg zadržavanja na naplatnim rampama i graničnim prelazima.

P. Videnov (izvor: AMSS, RTS, BETA)

Foto: RTS

Petar Videnov
About Petar Videnov 1766 Articles
Petar Videnov je rođen 1970. godine. Iako agronom po profesiji, u celosti se posvećuje novinarstvu. Novinarsku karijeru počinje u radio-televiziji Caribrod 1995. godine, gde kao novinar, voditelj i urednik već 21 godinu učestvuje u kreiranju i stvaranju raznovrsnih radijskih i televizijskih emisija, dokumentarnih filmova, reportaža i intervjua na bugarskom i srpskom jeziku. Posebnu pažnju posvećuje negovanju kulture i tradicije bugarske nacionalne zajednice u Srbiji. Novinar-urednik (1999-2000), član uređivačkog kolegijuma (2000-2002) i glavni i odgovorni urednik RT Caribrod (2002-2003) i (2009-2011). Dugogodišnji saradnik Novinsko-izdavačke ustanove „Bratstvo“ i istoimenog nedeljnika na bugarskom jeziku. Saradnik elektronskih i štampanih medija u Srbiji i Bugarskoj, a posebno Radio-televizije Srbije - „TV Žurnal na bugarskom jeziku“. Dopisnik nacionalnog bugarskog časopisa “Lov i ribolov“. Sa Agencijom za kinematografsku i televizijsku produkciju “Positive Production” iz Dimitrovgrada radio na izradi više dokumentarnih filmova i emisija – reditelj i scenarista dokumentarnih filmova „Trio Forte“ i „Zlatan Dudov“. Jedan od osnivača Udruženja građana „Emblema“ i Internet Portala „Far“. Bavi se publicistikom. Autor knjige „Po lovdžijski“. Član NUNS-a i međunarodne federacije novinara IFJ. Dobitnik značajnih novinarskih nagrada i priznanja na domaćim i međunarodnim medijskim festivalima.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*