Ljubivoje Ršumović otvorio Salon knjige i grafike u Pirotu

   Izuzetno poznati domaći dečiji pisac Ljubivoje Ršumović otvorio je sinoć u hali “Kej” u Pirotu osamnaesti po redu Salon knjige i grafike porukom “Čitajte, da biste živeli”. Ršumović je na otvaranju Salona kazao da je poslušao savet velikog francuskog književnika Flobera “Čitajte, da biste živeli”.

   “Ja sam poslušao taj savet i celog života sam se družio sa knjigama. Čitajući knjige proživeo sam stotine života sa junacima tih knjiga. Vremenom sam i ja počeo da pišem knjige, tako da sada mogu reći da ja živim da bih pisao knjige. I uspeo sam u jednoj mladačkoj želji – da imam više napisanih knjiga nego godina” – rekao je Ršumović.

   Gradonačelnik Pirota mr Vladan Vasić kazao je da mu je drago što Salon knjiga svake godine okupi ogroman broj ljubitelja knjige, ali i zbog toga što Salon dugo traje.

   “Zahvaljujući ovoj manifestaciji, Pirot nije samo grad brendova poput peglane kobasice, pirotskog kačkavalja i sira, već i grad knjige. Ova manifestacija je značajna jer upotpunjuje kulturnu ponudu našeg grada” – kazao je gradonačelnik Vasić.

   Direktor Doma kulture Miško Ćirić kazao je da je ovogodišnji Salon okupio 28 izlagača koji su za sve posetioce Salona priredili sajamske popust.

   “Narednih nedelju dana priredili smo veliki broj promocija i književnih večeri za sve ljubitelje knjige” – kazao je Ćirić.

   Cena ulaznice za decu je 30 a za odrasle 50 dinara. Cena porodične ulaznice je 100 dinara.

   Salon knjige i grafike koji traje do 19. februara organizuje Dom kulture uz pomoć Narodne biblioteke i Sportskog centra Pirot. Pokrovitelj manifestacije je grad Pirot.

Izvor i foto: Pirotske vesti

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar