U Berlinu u toku Međunarodna turitička berza – „STC“ promoviše turističke potencijale opštine Dimitrovgrad

U Berlinu je u toku jedna od najvažnijih međunarodnih turističkih manifestacija na svetu – Međunarodna turistička berza “ITB – Berlin 2017“. Na najvećoj turistikoj smotri nalazi se oko 11.000 izlagača iz preko 180 zemalja, a cilj manifestacije je predstavljanje turističke ponude zemalja, regija i gradova.

Zemlja partner ovogodišnjeg sajma je Bocvana, zemlja dijamanata, gde je turizam u početnoj fazi razvoja. Paralelno sa berzom odvija se i najveći svetski kongres turizma na kome će se održati čitav niz konferencija, seminara i predavanja sa ciljem razmene informacija, predstavljanja turističkih trendova i savremenih tehnologija u turističkoj industriji.

Na sajmu u Berlinu učestvuje i „Sportsko turistički centar Caribrod“ iz Dimitrovgrada, koji je na zajedničkom štandu  turističke organizacije Srbije sa još 24 turističke organizacije iz cele zemlje. Među njima su TO Niš, Despotovac, Požarevac, Čačak, Zlatibor, privredni subjekti, hoteli, kao i predstavnici Air Serbia.

„STC“ u Berlinu promoviše turističku ponudu dimitrovgradskog kraja, propagandni material sa turističkim potencijalima opštine Dimitrovgrad, kao i tradicionalnu gastro-turističku manifestaciju „Dani Caribrodske šušenice“. 

Ovogodišnji sajam otvoren je 8. i trajaće do 12. marta, a tokom pet sajamskih dana očekuje se više od 150.000 posetilaca.

 A. Todorov

Foto: STC Caribrod (Andrijana Najdenov)

Tekst je deo projekta „Građanski servis i manjinska zajednica“ koji se sufinansira sredstvima Opštine Dimitrovgrad u okviru medijskog konkursa za 2017. godinu.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar