FOTO: Godišnji koncert KUD-a “Caribrod” sinoć oduševio publiku, večeras repriza

Preko 250 izvođača narodnih igara i pesama Kulturno-umetničkog društva “Caribrod” koji radi pri Centru za kulturu Dimitrovgrad, predstavilo je sinoć svoj bogat repertoar na godišnjem koncertu, koji se već 16 godina tradicionalno organizuje.

Predstavljene su koreografije kojim je KUD tokom protekle godine učestvovao na festivalima u zemlji i inostranstvu, okitivši se brojnim nagradama.

Godinom osnivanja Kulturno-umetničkog društva “Caribrod” smatra se 1947. godina. U tadašnjem Caribrodu tada se već uveliko pripremala izgradnja velike zgrade Doma kulture, koja će kasnije postati i ostati centar svih važnih kulturnih dešavanja u gradu.  Tih godina počela su gostovanja ansambala iz drugih gradova, pa su se uz razmenu kulture i tradicije, sticala i nova prijateljstva. Tako je i danas.

Kulturno-umetničko društvo “Caribrod” ima osam aktivnih ansambala i narodni orkestar sa više od 250 aktivnih članova i najbrojnija je organizovana grupa mladih u Dimitrovgradu.

Godišnji koncert je prilika da se Centar za kulturu Dimitrovgrad i Kulturno-umetničko društvo “Caribrod” zahvale svojim dugogodišnjim saradnicima. Plakete su dodelili direktor Centra za kulturu Dimitrovgrad Nikolajča Manov i umetnički rukovodilac KUD-a Dalibor Gligorov.

Repriza koncerta zakazana je za večera u 19:00 sati.

Bogatu fotogaleriju zabeležio je fotoreporter  FAR-a Toni Aleksov.

T. Aleksov

Foto: Toni Aleksov

Tekst je deo projekta „Građanski servis i manjinska zajednica“ koji se sufinansira sredstvima Opštine Dimitrovgrad u okviru medijskog konkursa za 2017. godinu.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

 

About Toni Aleksov 819 Articles
Toni Aleksov je rođen je 1974. godine u Dimitrovgradu. Novinarstvom je počeo da se bavi u radio-televiziji Caribrod još kao gimnazijalac, a kasnije je u dva navrata profesionalno angažovan (1995-1997. i 2000-2004.). Kratko vreme obavlja dužnost zamenika glavnog i odgovornog urednika. Uz novinarski deo posla, bio je i snimatelj i montažer. Pored rada u RT Caribrod, Aleksov je bio i saradnik BK televizije tokom 2003. godine, a izveštavao je i za Radio Pirot, Plus Radio i Radio Belle amie. Pohađao je nekoliko kurseva u organizaciji ANEM-a (istraživačko novinarstvo, digitalna audio montaža, radio izveštavanje, čuvanje i obrada podataka). Učesnik je mnogobrojnih kvizova na nacionalnim televizijama - „Uzmi ili ostavi“, „Milioner“, „Da li ste pametniji od đaka petaka“, „Visoki napon“, „Potera“. Aleksov je bivši košarkaš i trenutno trener mlađih kategorija Košarkaškog kluba „Dimitrovgrad“. Zaposlen je u Centru za kulturu Dimitrovgrad na poslovima dokumentariste. Autor je nekoliko projekata koji se realizuju u Centru za kulturu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*