Prvi „Zimski Jump“ u Pirotu okupio 40 takmičara iz 6 gradova Srbije i Bugarske

U zajedničkoj organizaciji atletskih klubova „Pirot“ iz Pirota i „Balkan“ iz Dimitrovgrada, u subotu 18. marta u balon sali Mlekarske škole u Pirotu organizovan je prvi „Zimski Jump“, atletski miting skakača.

U konkurenciji preko 40 skakača iz Bugarske (Pleven, Červen Brjag i Vraca) i Srbije (Niš, Pirot i Dimitrovgrad) najbolji rezultat ostvario je junior Gabrijel Mitov iz Červenog Brjaga skokom preko 195 centimetara. U konkurenciji juniorki najbolja je bila Dorotea Dimitrov iz plevenskog Spartaka skokom od 155 cm.

Od takmičara dimitrovgradskog atletskog kluba „Balkan“ najbolji rezultat ostvarila je pionirka Andrea Sergiev, koja je skokom od 140 centimetara i ličnim rekordom osvojila prvo mesto.

U konkurenciji pionira, Nikola Miladinov je takođe ličnim rekordom od 155 centimetara osvojio drugo mesto, a dobre rezultate ostvarile su i Jana Borisov, Marija Stankov i Katarina Borisov.

Т. Aleksov

Foto: AK „Balkan“

Tekst je deo projekta „Građanski servis i manjinska zajednica“ koji se sufinansira sredstvima Opštine Dimitrovgrad u okviru medijskog konkursa za 2017. godinu.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Toni Aleksov
About Toni Aleksov 819 Articles
Toni Aleksov je rođen je 1974. godine u Dimitrovgradu. Novinarstvom je počeo da se bavi u radio-televiziji Caribrod još kao gimnazijalac, a kasnije je u dva navrata profesionalno angažovan (1995-1997. i 2000-2004.). Kratko vreme obavlja dužnost zamenika glavnog i odgovornog urednika. Uz novinarski deo posla, bio je i snimatelj i montažer. Pored rada u RT Caribrod, Aleksov je bio i saradnik BK televizije tokom 2003. godine, a izveštavao je i za Radio Pirot, Plus Radio i Radio Belle amie. Pohađao je nekoliko kurseva u organizaciji ANEM-a (istraživačko novinarstvo, digitalna audio montaža, radio izveštavanje, čuvanje i obrada podataka). Učesnik je mnogobrojnih kvizova na nacionalnim televizijama - „Uzmi ili ostavi“, „Milioner“, „Da li ste pametniji od đaka petaka“, „Visoki napon“, „Potera“. Aleksov je bivši košarkaš i trenutno trener mlađih kategorija Košarkaškog kluba „Dimitrovgrad“. Zaposlen je u Centru za kulturu Dimitrovgrad na poslovima dokumentariste. Autor je nekoliko projekata koji se realizuju u Centru za kulturu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*