Slaviša Lekić novi predsednik NUNS-a

Slaviša Lekić izabran je juče za novog predsednika Nezavisnog udruženja novinara Srbije u Medija centru i tu funkciju će obavljati narednih godinu dana.

Lekić će zameniti Vukašina Obradovića, koji je na čelu NUNS-a proveo sedam godina, a nedavno je podneo ostavku, godinu dana pre zvaničnog isteka mandata.

Za izbor Lekića glasalo je 126 članova Skupštine NUNS-a, dok je njegov protivkandidat Željko Bodrožić dobio 68 glasova.

Obraćajući se članovima Skupštine NUNS-a, Lekić je ocenio da je “danas više od časti” biti na čelu tog udruženja, “ali u isto vreme i obaveza i odgovornost”.

Lekić je dodao da je njegov izbor “restart” NUNS-a, ali i da neće biti drastičnih zaokreta.

“Nastaviću sve što je radio Obradović jer bih sve njegove ranije odluke mogao da potpišem. Želim da s vama nastavim njegovu misiju. Neće biti brže, jače, bolje, kao što slušamo ovih dana, ali će biti bučnije i žešće”, izjavio je novi predsednik Nezavisnog udruženja novinara Srbije.

U njegovoj biografiji navodi se da je kolumnista u dnevnom listu Danas i da je 2015. i 2016. pisao kolumne za nedeljnik Newsweek. Lekić je osnivač magazina Status. Radio je kao novinar i urednik Omladinskih novina, Borbe, Naše Borbe, nedeljnika Reporter.

Autor je i dokumentarnih filmova “Mediji u Srbiji: hronika propadanja”, “Pad haških begunaca”, “Zoran Đinđić: HIPOTEKA”…

Izvor: Beta, Insajder

Foto: insajder.net

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar