Izrada zdravstvenih kartica: Proverite da li su gotove

Republički fond za zdravstveno osiguranje aktivirao je elektronski servis preko kojeg se može proveriti da li su zdravstvene kartice izrađene. Servis je dostupan na sajtu Republičkog fonda, pod naslovom “Proverite da li je vaša zdravstvena kartica proizvedena”.

Da bi osigurano lice dobilo povratnu informaciju o statusu proizvodnje zdravstvene kartice, potrebno je da unese svoj LBO broj i da klikne na dugme “Proveri”.

“Primenom ovog servisa, sva osigurana lica će moći da se informišu o statusu proizvodnje njihove zdravstvene kartice, bez odlaska na šalter Republičkog fonda”, rekla je dr Verica Lazić, v. d. direktora Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje.

Servis omogućava osiguranim licima da provere da li je njihova zdravstvena kartica izrađena bez odlaska na šalter Republičkog fonda. To sada mogu učiniti preko sajta Republičkog fonda.

Ukoliko servis na sajtu pruži informaciju da je kartica proizvedena, zdravstveni osiguranik treba da se javi matičnoj filijali, odnosno ispostavi, kako bi preuzelo svoju zdravstvenu karticu.

Republički fond će nastojati da i u narednom periodu razvojem elektronskih servisa unapredi kvalitet usluga koje pruža osiguranicima.

Izvor: Tanjug, RTS

Foto: politka.rs

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar