Kulturna manifestacija „Pozdrav proleću“ u petak, na platou ispred sportske hale u Dimitrovgradu

U Dimitovgradu će u petak 31. marta biti održana kulturna manifestacija „Pozdrav proleću“. Učesnici smotre biće članovi kulturno-umetničkog ansambla iz opštine Mirkovo, R. Bugarska, koji neguju tradicionalne narodne igre, pesme i običaje bugarskog naroda. Oni će se predstaviti dimitrovgradskoj publici svojim zasebnim klubovima: klub “Mirkovo”, klub “Pop Nedeljo”, Kukerski klub “Mirkovo” i Duhovna muzika opštine Mirkovo.

Ovaj kulturni događaj počeće u 11:00 časova defileom učesnika, od centra grada, Balkanskom ulicom do Pasterove i zelene pijace, a krajnje odredište je sportski centar “Park“, gde će na platou ispred sportske hale u 11:30 sati početi glavni deo programa.

Organizatori skupa su Udruženje „BalkanARHitrav“ iz Dimitrovgrada i Udruženje penzionera Dimitrovgrad, koji imaju tradicionalnu saradnju sa KUD-оm i Udruženjem penzionera iz opštine Mirkovo.

 A. Todorov

Foto: pixabay.com

Tekst je deo projekta „Građanski servis i manjinska zajednica“ koji se sufinansira sredstvima Opštine Dimitrovgrad u okviru medijskog konkursa za 2017. godinu.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Ostavi komentar