Otvorena naplatna rampa koja će zameniti Bubanj potok, 23 propusne trake

U Vrčinu je otvorena nova savremena naplatna rampa koja će zameniti “Bubanj potok”. Ta naplatna stanica gubi funkciju zbog ukrštanja obilaznice oko Beograda sa auto-putem Beograd–Niš. Znatno veća propusna moć nove rampe smanjiće gužve i česte zastoje uobičajene za praznike, vikende i turističku sezonu. Otvaranju kompleksa moderne čeone naplatne rampe prisustvovali su predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić i resorna ministarka Zorana Mihajlović.

Aleksandar Vučić je u obraćanju rekao da je propusna moć nove naplatne rampe više od 5.600 vozila po satu, a ranije je za to vreme moglo da prođe 3.200 vozila.

Izrazio je uverenje da će ljudi, kada se budu vraćali za vreme praznika i posle njih, videti da nema nikakvih problema i zaustavljanja.

“Ova naplatna rampa je nešto što će omogućiti veću propusnu moć”, podvukao je Vučić.

Izrazio je zadovoljstvo što je vlada uspela da napravi nešto moderno, jer je naplatna rampa “Bubanj potok” napravljena pre četiri decenije. Ukazao je da se privodi kraju i izgradnja Koridora 10, istočnog i južnog kraka, te najavio da će vlada dati sve od sebe da taj posao završi do kraja godine.

Naplatna rampa ima 23 propusne trake i 22 saobraćajna ostrva, a zameniće “Bubanj potok” koji ima 15 traka. Planirana propusna moć nove naplatne stanice biće veća do 40 odsto. Reč je o projektu izmeštanja postojeće naplatne stanice “Bubanj potok” zbog ukrštanja obilaznice oko Beograda sa auto-putem Beograd–Niš.

 Rampa “Bubanj potok” će biti demontirana.

 Izvor i foto: RTS/Tanjug

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar