U Pirotu održan 11. sajam profesionalne orijentacije

U hali „Kej“ u Pirotu danas je po jedanaesti put održan sajam profesionalne orijentacije. Bila je to prilika da se učenici, ali i njihovi roditelji upoznaju sa obrazovnim profilima i mogućnostima koje pružaju srednjoškolske ustanove u Pirotskom okrugu. Takođe su predstavljene i pojedine više škole i fakulteti u okruženju.

„Sigurno je da je izbor srednje škole i izbor fakulteta jedna od najvažnijih odluka u životu jer time birate svoje zanimanje i svoju budućnost. Zbog toga je ovo danas divna prilika da na jednom mestu imate kompletnu ponudu svih pirotskih srednjih škola i iz pirotskog okruga, takođe i pojedinih visokih škola i fakulteta, da na jednom mestu imate sve informacije o programima, o profilima i svim uslovima koji vas čekaju u daljem školovanju, i da na taj način donesete pravu odluku zajedno sa svojim roditeljima“ – istakao je Slaviša Svilarov, obraćajući se u ime grada Pirota prisutnim učesnicima sajma.

Direktor Filijale Nacionalne službe za zapošljavanje u Pirotu, Dragan Jenaćković je naglasio da je velika čast da se po jedanaesti put organizuje ovakva sajamska manifestacija i nada se da će mladi ljudi, budući srednjoškolci pronaći svoje buduće zanimanje, a svršeni srednjoškolci fakultet ili višu školu koja će ima odgovarati.

„Sve naše srednje škole u gradu i okrugu su veoma cenjene na teritoriji cele Srbije, što znači da osmaci, učenici osmog razreda imaju odličan izbor” – rekao je predsednik Aktiva direktora srednjih škola Pirota Aca Božić.

Na štandu Filijale Nacionalne službe za zapošljavanje u Pirotu, koja je organizator ovog događaja, budući srednjoškolci su mogli da se informišu o mogućnostima zapošljavanja sa akcentom kako da pravilno odaberu svoje buduće zanimanje, a sve u cilju smanjenja nezaposlenosti.

P. Videnov (izvor i foto: Pirotske vesti)

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar