Sednica SO Dimitrovgrad: Milion dinara za Program podrške mladima u 2017. godini

Na današnjoj sednici Skupštine opštine Dimitrovgrad odbornici su usvojili Program podrške mladima u u 2017. godini. Za ovu namenu iz opštinskog budžeta biće izdvojeno million dinara. Takođe, odbornici su usvojili godišnji program zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini na teritoriji opštine Dimitrovgrad za 2017. godinu, kao i Program mera podrške za sprovođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja.

Na sednici su usvojeni izveštaji o radu sa finansijskim izveštajima ustanova korisnika buđžetskih sredstava za 2016. godinu, među kojima su Centar za socijalni rad, Centar za kulturu, Narodna biblioteka „Detko Petrov“, Dom zdravlja i Sportsko-turistički centar „Caribrod“.

Odbornici lokalnog parlamenta usvojili su odluku o otuđenju neizgrađenog građevinskog zemljišta u javnoj svojini opštine Dimitrovgrad, kao i odluku o ustanovljenu prava trajne službenosti na katastarskim parcelama u KO Poganovo, radi izgradnje vodovoda u selu Poganovo u opštini Dimitrovgrad.

 A. Todorov

Foto: Slaviša Milanov

Tekst je deo projekta „Građanski servis i manjinska zajednica“ koji se sufinansira sredstvima Opštine Dimitrovgrad u okviru medijskog konkursa za 2017. godinu.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar