Mladi šahisti uspešni na Crnom moru – Milica Zarkov prva, Jana Stoimenov druga na Otvorenom prvenstvu Bugarske

Milica Zarkov, članica šahovskog kluba „Caribrod“ osvojila je zlatnu medalju i titulu prvaka u kategoriji devojčica do 8 godina na turniru Otvoreno prvenstvo Bugarske, koji je održan u Promorskom, gradu na obali Crnog mora. Milica je osvojila 4 poena iz 7 partija.

Da uspeh dimitrovgradskog šaha bude potpun, potrudila se i Jana Stoimenov, koja je u istoj kategoriji osvojila drugo mesto i srebrnu medalju sa 3 poena.

U kategoriji dečaka do 8 godina nastupili su Stefan Nakov, koji je osvojio 2 poena i Mario Gigov sa 2 i po poena.

Pored medalja i pehara, najmlađe članice šahovskog kluba „Caribrod“ nagrađene su i novčanim nagradama.

Т. Aleksov

Foto: Roki i Danijela Stoimenov

Tekst je deo projekta „Građanski servis i manjinska zajednica“ koji se sufinansira sredstvima Opštine Dimitrovgrad u okviru medijskog konkursa za 2017. godinu.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva

About Toni Aleksov 819 Articles
Toni Aleksov je rođen je 1974. godine u Dimitrovgradu. Novinarstvom je počeo da se bavi u radio-televiziji Caribrod još kao gimnazijalac, a kasnije je u dva navrata profesionalno angažovan (1995-1997. i 2000-2004.). Kratko vreme obavlja dužnost zamenika glavnog i odgovornog urednika. Uz novinarski deo posla, bio je i snimatelj i montažer. Pored rada u RT Caribrod, Aleksov je bio i saradnik BK televizije tokom 2003. godine, a izveštavao je i za Radio Pirot, Plus Radio i Radio Belle amie. Pohađao je nekoliko kurseva u organizaciji ANEM-a (istraživačko novinarstvo, digitalna audio montaža, radio izveštavanje, čuvanje i obrada podataka). Učesnik je mnogobrojnih kvizova na nacionalnim televizijama - „Uzmi ili ostavi“, „Milioner“, „Da li ste pametniji od đaka petaka“, „Visoki napon“, „Potera“. Aleksov je bivši košarkaš i trenutno trener mlađih kategorija Košarkaškog kluba „Dimitrovgrad“. Zaposlen je u Centru za kulturu Dimitrovgrad na poslovima dokumentariste. Autor je nekoliko projekata koji se realizuju u Centru za kulturu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*