Na “Gradini” otkrivena nesvakidašnja poslastica: Kolači filovani kanabisom

Carinici su na graničnom prelazu “Gradina” 21. juna otkrili pet kolača sa kanabisom, proizvod najvećeg amsterdamskog lanca kofi šopova – “The Bulldog”, i 25 grama marihuane. Ova nesvakidašnja „poslastica“ pronađena je u automobilu marke Volkswagen, turskih tablica, kojim je 35-godišnji francuski državljanin turskog porekla, sa još jednim muškarcem, putovao iz Francuske u Tursku.

Prema iskustvu carinika, male količine narkotika uvek se teže pronalaze zbog toga što ih je moguće sakriti na najrazličitijim mestima. Uprkos tome, u trenutku kada su pronašli kolače skrivene u šupljini iza kasete sa suvozačeve strane, carinici su osetili još intenzivniji miris nalik na kanabis, koji ih je vukao ka predelu motora i naveo da nastave dalju pretragu.

Njihove sumnje su potvrđene jer je ispod filtera za vazduh bilo smešteno još 25 grama droge – marihuane obmotane najlonom.

Ovaj slučaj je još jedan primer da propise ne treba uzimati olako, kao i da njihovo nepoznavanje i nepoštovanje sa sobom nosi posledice kojih treba biti svestan. Uprkos činjenici da je upotreba lakih droga zakonom dozvoljena u Holandiji, treba imati u vidu da u drugim zemaljama, pa tako i Srbiji, ovakve supstance nisu zakonski prihvaćene.

Izvor i foto: Uprava carina Republike Srbije

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar