Praznik atletike u utorak u Dimitrovgradu – seminar za trenere i otvaranje lige „Kad nema tartana“

U Dimitrovgradu je u toku prvi kamp za skakačke discipline u organizaciji atletskog kluba „Balkan“ iz Dimitrovgrada, a u okviru šestog dana „Jump – Kamp“ manifestacije, organizatori su planirali aktivnosti tokom celog dana. Rad mladih skakača nastaviće se jutarnjim treningom, a nakon toga, od 11:00 sati u edukativno-obrazovnom centru u hali sportskog centra „Park“ biće organizovan seminar za trenere sa nekoliko vrlo interesantnih tema i predavača.

Doktor Angel Lozanov, specijalista sportske medicine održaće predavanje o najčešćim povredama kod atletičara skakača i o prevenciji tih povreda, Veličko Veličkov će održati teorijsko i praktično predavanje na temu „Prvi koraci kod skakača motkom“, Valeri Cvetkov i Dragutin Topić govoriće o vežbama za let preko letvice u skoku u vis, a Svetislav Topuzov i Aljoša Velkov će govoriti o razvoju brzine i skočnosti kod horizontalnih skokova.

Na kraju seminara, promoter ovogodišnjeg kampa, Dragutin Topić, proslavljeni srpski skakač u vis, govoriće o iskustvima sa takmičenja, a poseban osvrt napraviće na dan kada je u Plovdivu postavio i dan danas važeći juniorski svetski rekord u skoku u vis od 237 centimetara davne 1990. godine. Nakon seminara obaviće se podela sertifikata svim trenerima, koji su prisustvovali seminaru.

Od 16:30 časova u sportskom centru „Park“ zakazano je otvaranje pete po redu atletske lige centralne Srbije pod sada već poznatom nazivu „Kad nema tartana …“, gde će se takmičiti mladi atletičari od 2002. do 2010. godišta. Takmičenja će biti organizovana u nekoliko kategorija, a mladi atletičari nadmetaće se u trčanju, trčanju sa preponama, bacačkim disciplinama i skokovima. Do sada je prijavljeno 185 takmičara, ali kako je prijava moguća do 18:00 sati u toku današnjeg dana, Aleksandar Markov, sekretar atletskog kluba „Balkan“ se nada da će rekord od 199 takmičara biti oboren i da će se u Dimitrovgradu takmičiti preko 200 takmičara.

Do sada su prijave stigle iz Burgasa, Vrace, Plevena, Sofije, Zaječara, Pirota, Kruševca, Niša, Gornjeg Milanovca, Bosilegrada, Smederevske Palanke, školske sekcije iz sela Zvonce i domaćih takmičara iz Dimitrovgrada.

 T. Aleksov

Foto: T. Aleksov/S. Milanov

Tekst je deo projekta „Građanski servis i manjinska zajednica“ koji se sufinansira sredstvima Opštine Dimitrovgrad u okviru medijskog konkursa za 2017. godinu.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Toni Aleksov
About Toni Aleksov 819 Articles
Toni Aleksov je rođen je 1974. godine u Dimitrovgradu. Novinarstvom je počeo da se bavi u radio-televiziji Caribrod još kao gimnazijalac, a kasnije je u dva navrata profesionalno angažovan (1995-1997. i 2000-2004.). Kratko vreme obavlja dužnost zamenika glavnog i odgovornog urednika. Uz novinarski deo posla, bio je i snimatelj i montažer. Pored rada u RT Caribrod, Aleksov je bio i saradnik BK televizije tokom 2003. godine, a izveštavao je i za Radio Pirot, Plus Radio i Radio Belle amie. Pohađao je nekoliko kurseva u organizaciji ANEM-a (istraživačko novinarstvo, digitalna audio montaža, radio izveštavanje, čuvanje i obrada podataka). Učesnik je mnogobrojnih kvizova na nacionalnim televizijama - „Uzmi ili ostavi“, „Milioner“, „Da li ste pametniji od đaka petaka“, „Visoki napon“, „Potera“. Aleksov je bivši košarkaš i trenutno trener mlađih kategorija Košarkaškog kluba „Dimitrovgrad“. Zaposlen je u Centru za kulturu Dimitrovgrad na poslovima dokumentariste. Autor je nekoliko projekata koji se realizuju u Centru za kulturu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*