U okviru „Jump Kampa“ održan seminar za trenere sa eminentnim predavačima

U okviru prvog kampa za skakačke discipline „Jump Kamp“, koji u Dimitrovgradu organizuje atletski klub „Balkan“, danas je u prostorijama edukativno-obrazovnog centra i u hali u Dimirovgradu, održan seminar za atletske trenere sa nekoliko interesantnih tema.

Doktor Angel Lozanov, specijalista sportske medicine održao je predavanje o najčešćim povredama kod atletičara skakača i o prevenciji tih povreda, a govorio je i o novim preparatima za oporavak skakača. 

Veličko Veličkov je održao teorijsko predavanje na temu „Prvi koraci kod skakača motkom“, gde je govorio o metodama rada u razvoju najmlađih atletičara, ali i o otklanjanju grešaka kod iskusnijih takmičara.

Valeri Cvetkov i Dragutin Topić govorili su o vežbama za let preko letvice u skoku u vis, ali su na insistiranje trenera obradili i druge teme. Govorili su o razvoju mladih i o krizi rezultata u Bugarskoj i Srbiji u skoku u vis.

Svetislav Topuzov i Aljoša Velkov održali su teoretski deo predavanja o razvoju brzine i skočnosti kod horizontalnih skokova, a u drugom delu obradili su ovu temu i u hali, na terenu.

U demonstraciji vežbi za razvoj eksplozivnosti i o značaju pravilne tehnike pomagala im je nekadašnja bugarska reprezentativka u troskoku Marija Dimitrova.

Na kraju seminara, promoter ovogodišnjeg kampa, Dragutin Topić, proslavljeni srpski skakač u vis, govorio je o iskustvima sa takmičenja, a poseban osvrt napravio je na dan kada je u Plovdivu postavio i dan danas važeći juniorski svetski rekord u skoku u vis od 237 centimetara davne 1990. godine.

Nakon seminara obavljena je podela sertifikata svim trenerima, koji su prisustvovali seminaru.

 T. Aleksov

Foto: Toni Aleksov

Tekst je deo projekta „Građanski servis i manjinska zajednica“ koji se sufinansira sredstvima Opštine Dimitrovgrad u okviru medijskog konkursa za 2017. godinu.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Toni Aleksov
About Toni Aleksov 819 Articles
Toni Aleksov je rođen je 1974. godine u Dimitrovgradu. Novinarstvom je počeo da se bavi u radio-televiziji Caribrod još kao gimnazijalac, a kasnije je u dva navrata profesionalno angažovan (1995-1997. i 2000-2004.). Kratko vreme obavlja dužnost zamenika glavnog i odgovornog urednika. Uz novinarski deo posla, bio je i snimatelj i montažer. Pored rada u RT Caribrod, Aleksov je bio i saradnik BK televizije tokom 2003. godine, a izveštavao je i za Radio Pirot, Plus Radio i Radio Belle amie. Pohađao je nekoliko kurseva u organizaciji ANEM-a (istraživačko novinarstvo, digitalna audio montaža, radio izveštavanje, čuvanje i obrada podataka). Učesnik je mnogobrojnih kvizova na nacionalnim televizijama - „Uzmi ili ostavi“, „Milioner“, „Da li ste pametniji od đaka petaka“, „Visoki napon“, „Potera“. Aleksov je bivši košarkaš i trenutno trener mlađih kategorija Košarkaškog kluba „Dimitrovgrad“. Zaposlen je u Centru za kulturu Dimitrovgrad na poslovima dokumentariste. Autor je nekoliko projekata koji se realizuju u Centru za kulturu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*