Predstavljeni najnoviji modeli Silvane Tošić na reviji u Pirotu

Na centralnom gradskom trgu kod kafića “Kengur” u Pirotu sinoć je održana modna revija na kojoj su predstavljeni najnoviji modeli pirotske kreatorke – novinarke RTS-a Silvane Tošić, objavljuje portal Pirotske vesti. Reč je o radovima inspirisanim šarama pirotskog ćilima i o modelima koje nose mnoge poznate ličnosti poput Emira Kusturice, ali i poznata TV lica sa Javnog servisa poput voditeljke dnevnika Vesne Radosavljević i urednice programa “Ovo je Srbija” Zorane Koršiš Nikolić.

One su bile prisutne na reviji koja je visoko podigla lestvicu kada je reč o organizaciji sličnih događaja u Pirotu, kakvih se ne bi postidele ni svetske modne metropole. Reviji je prisustvovao i gradonačelnik Pirota mr Vladan Vasić i mnoge druge zvanice. Poseban štimung celoj večeri dao je izvanredan džez orkestar iz Niša “Kafe Ball”, u kome nastupa Piroćanac – saksofonista Vladimir Simonović. Veče je vodila urednik dopisništva RTS-a u Pirotu Maja Mijalković.

Među mnogobrojnim modelima koji su defilovali na jedanaest metara dugačkoj stazi – pirotskom ćilimu bili su jedan od najboljih srpskih klavijaturista Nikola Kitanović, Saška Sokolova, šesta na olimpijadi u bacanju koplja u Riu, poznati pevač zabavne muzike Vladimir Stojanović, njegov kolega iz domena narodne muzike Marko Manojlović, poznati humanitarac Aleksa Živković Potrčko i mnogi drugi.

Autorka revije Silvana Tošić pozvala je sve ljude koji se bave očuvanjem tradicije da se ujedine u naporima da se tradicionalne vrednosti i ekonomski valorizuju, kako se ne bi dešavalo da neko u Beogradu napravi leptir mašnu sa motivima pirotskog ćilima, prenose Pirotske vesti.

 Izvor i foto: Pirotske vesti

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar