Radovi na drugoj fazi rekonstrukcije biblioteke u Dimitrovgradu biće završeni do sredine septembra ove godine

U Narodnoj biblioteci „Detko Petrov“ u Dimitrovgradu u toku su radovi na izgradnji letnje scene sa amfiteatrom i uređenju objekta za smeštaj Zavičajne muzejske zbirke u dvorištu biblioteke, u okviru projekta „Druga faza rekonstrukcije Narodne biblioteke Detko Petrov“. Vrednost radova iznosi oko 95.000 leva, odnosno oko 47.000 evra. Izvođač je JP „Komunalac“ iz Dimitrovgrada.

Jasminka Mančev, direktorka biblioteke kaže za FAR da je prva faza projekta završena i da bi prema planu i rokovima završetak radova trebalo očekivati do sredine septembra meseca ove godine.

„U okviru ovog projekta biblioteka će dobiti novi objekat od 60 kvadrata za smeštaj Zavičajne muzejske zbirke. Letnja scena, koja je planirana godinama unazad biće postavljena tako da će svi korisnici, građani Dimitrovgrada i sve opštinske ustanove i institucije koje žele da organizuju bilo kakve manifestacije otvorenog tipa sada imati prilike da to učine u dvorištu biblioteke. Sredstva u iznosu od oko 95.000 leva, namenjena za realizaciju ovog projekta obezbedilo je Ministarstvo spoljnih poslova Republike Bugarske, dok učešće od strane opštine Dimitrovgrad iznosi milion dinara“, ističe Mančeva.

Podsetimo, radovi na drugoj fazi rekonstrukcije Narodne biblioteke „Detko Petrov” u Dimitrovgradu otpočeli su 5. jula ove godine.

A.Todorov

Foto: Aleksandar Todorov

Tekst je deo projekta „Građanski servis i manjinska zajednica“ koji se sufinansira sredstvima Opštine Dimitrovgrad u okviru medijskog konkursa za 2017. godinu.
Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar