Turnir u pikadu „Lukavica Open 2017“ 19. i 20. avgusta u Sportskoj hali u Dimitrovgradu

U Sportskoj hali u Dimitrovgradu 19. i 20. avgusta ove godine biće organizovan po prvi put turnir u pikadu „Lukavica Open 2017“. Takmičenje će se odvijati na meti od 1 do 10 u pionirskoj, juniorskoj i seniorskoj kategoriji. Kotizacija za pionire iznosi 600, juniore 900, a za seniore 1.200 dinara. Ekipe mogu da budu mešovite, muškarci, žene i invalidna lica. Broj članova po ekipi je 3, 2 takmičara i rezerva.

„Prvog dana nadmetanja, 19. avgusta na programu je takmičenje u pionirskoj i juniorskoj konkurenciji, a dan kasnije, 20. avgusta u seniorskoj konkurenciji. Promoteri turnira biće članovi Pikado federacije Srbije i Darts federacije Bugarske. Za najbolje su obezbeđene nagrade u vidu medalja, diploma i majica. Takođe, takmičar sa najviše pogođenih 10-ki na tabli dobiće specijalnu nagradu “muš takmičenje“. Ovo je jedinstveno takmičenje u Srbiji, a i šire. U seniorskoj konkurenciji do sada je prijavljeno preko 20 ekipa iz nekoliko gradova iz Srbije i inostranstva, među kojima su Beograd, Niš, Kragujevac, Pirot, Knjaževac, Pljevlja, Sofija i grad domaćin takmičenja Dimitrovgrad”, kaže za FAR Ružica Aleksov, predsednik Organizacionog odbora turnira.

Prijave za takmičenje vršiće se do 15. avgusta na broj telefona 062/362038. Početak nadmetanja u oba takmičarska dana zakazan je za 10:00 časova. Organizator prvog pikado turnira u Dimitrovgradu je MZ Lukavica, uz podršku opštine Dimitrovgrad i Sportsko-turističkog centra „Caribrod“.

A. Todorov

Foto: pixabay.com

Tekst je deo projekta „Građanski servis i manjinska zajednica“ koji se sufinansira sredstvima Opštine Dimitrovgrad u okviru medijskog konkursa za 2017. godinu.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

 

About Aleksandar Todorov 1076 Articles
Aleksandar Todorov je rođen 1984. godine u Pirotu. Osnovnu i srednju školu završio u Dimitrovgradu i još iz srednjoškolskih dana interesuje se za žurnalistiku, pre svega za sportsko novinarstvo. Diplomirao na Filološkom fakultetu (odsek bugarska filologija) na Univerzitetu “Sveti Kliment Ohridski” u Sofiji, gde je stekao zvanje profesora bugarskog jezika i književnosti. U okviru programa stručne prakse u periodu 2012-2013. godine radio na poslovima novinara-voditelja i prevodioca u radio-televiziji Caribrod u Dimitrovgradu, gde je stekao osnovna znanja iz oblasti radio i tv žurnalistike. U Narodnoj biblioteci “Detko Petrov” u Dimitrovgradu kao filolog bio angažovan na poslovima revizije knjiga. Piše novinarske članke i bavi se prevodilačkim poslom. Posebna interesovanja: književnost, sport, kultura, filmska umetnost, zaštita životne sredine, poljoprivreda, transgranična saradnja.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*