Transgranična saradnja između opština Crna Trava i Hajredin

Na sastanku, koji je održan 13. septembra u opštini Crna Тrava, delegacije opština Crna Trava, R. Srbija i Hajredin, R.Bugarska razgovarale su o mogućnostima saradnje u vidu realizacije transgraničnih projekata, koji se finansiraju iz fondova Evropske unije.

„Na sastanku smo razgovarali o vidovima saradnje u različitim oblastima društvenog i javnog života, kulture, obrazovanja, sporta, infrastukture. Ono što je trenutno u interesu dveju strana je nabavka multifunkicionalne mašine za obavljanje komunalnih delatnosti. Gostima iz Bugarske predstavili smo bogatu istoriju ovog pečalbarskog kraja. Građevinci iz Crne Trave izgradili su veliki broj veličanstvenih zgrada i  poznati su širom bivše Jugoslavije. Takođe, sa predstavnicima bugarske oštine dogovorili smo ponovni susret. Naša delegacija gostovaće najverovatnije oktobra meseca u Hajredinu, gde ćemo razmatrati nove ideje i raditi na jos boljim odnosima u budućnosti“, kaže za FAR, Zoran Milčić, direktor JKP „Vilin lug“ iz Crne Trave.

Delegaciju bugarske opštine predstavljali su Todor Aleksijev, predsednik opštine Hajredin i Gabrijela Milčev, direktor direkcije za evrointegracije, ekonomske aktivnosti, ekologiju, himaniterne aktivnosti i prostorno planiranje pri opštini Hajredin. Domaću delegaciju činili su Slavoljub Blagojević, predsednik opštine Crna Trava, Aleksandra Cvetković, direktor Kulturnog centra, Zoran Milčić, direktor JKP „Vilin lug“ i Vlatislav Slavković, rukovodilac za finasije, privredu i lokalni razvoj. Koordinatori između dveju strana, a ujedno i konsultanti na projektima bili su Dragan Ćukalović i Spaska Mihajlov, bivši zamenik ministra za rad i socijalnu politiku u Vladi Republike Bugarske.

 A. Todorov

Foto: opstinacrnatrava.org.rs

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar