Fudbal – Zona jug: Saša Vasov iz slobodnog udarca srušio „Moravu“ u Dimitrovgradu

Fudbaleri „Balkanskog“ savladali su danas u Sportskom centru „Park“ u Dimitrovgradu rezultatom 1:0 (0:0)  ekipu „Morave“ iz Vladičinog Hana, u okviru 6. kola fudbalske Zone jug. Jedini gol na meču postigao je kapiten Saša Vasov u 79. minutu.

Nakon ne baš zanimljivog prvog poluvremena u kome je „Balkanski“ imao blagu terensku inicijativu, ali bez izglednih prilika za gol, drugo poluvreme bilo je znatno sadržajnije. Nakon prečke Stajića na jednoj i Manića na drugoj strani, u 79. minutu usledio je najlepši detalj na meču. Kapiten domaćih Saša Vasov iz slobodnog udarca sa preko 25 metara fenomenalnim golom donosi tri nova boda svojoj ekipi. Isti igrač isključen je u finišu meča zbog drugog žutog kartona. Osim Saše Vasova, kod domaćina je požuteo i Branislav Vasov, a kod gostiju iz Vladičinog Hana javne opomene dobili su Antić i Ivanović.

Ovo je „Balkanskom“ četvrti trijumf u prvenstvu, uz dva poraza i nakon ovog kola dimitrovgradski fudbaleri nalaze se u grupi timova od trećeg do petog mesta koji imaju po 12 osvojenih bodova.

U narednom 7. kolu koje je na programu idućeg vikenda izabranici Nebojše Rangelova gostuju u Pirotu ekipi „Tanasko Rajić“, koja je u ovom kolu bila bolja od „Lužnice“ u Babušnici i ima isti bodovni saldo kao i dimitrovgradska ekipa.

 A. Todorov

Foto: Aleksandar Saško Todorov

Tekst je deo projekta „Građanski servis i manjinska zajednica“ koji se sufinansira sredstvima Opštine Dimitrovgrad u okviru medijskog konkursa za 2017. godinu.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Aleksandar Todorov
About Aleksandar Todorov 1064 Articles
Aleksandar Todorov je rođen 1984. godine u Pirotu. Osnovnu i srednju školu završio u Dimitrovgradu i još iz srednjoškolskih dana interesuje se za žurnalistiku, pre svega za sportsko novinarstvo. Diplomirao na Filološkom fakultetu (odsek bugarska filologija) na Univerzitetu “Sveti Kliment Ohridski” u Sofiji, gde je stekao zvanje profesora bugarskog jezika i književnosti. U okviru programa stručne prakse u periodu 2012-2013. godine radio na poslovima novinara-voditelja i prevodioca u radio-televiziji Caribrod u Dimitrovgradu, gde je stekao osnovna znanja iz oblasti radio i tv žurnalistike. U Narodnoj biblioteci “Detko Petrov” u Dimitrovgradu kao filolog bio angažovan na poslovima revizije knjiga. Piše novinarske članke i bavi se prevodilačkim poslom. Posebna interesovanja: književnost, sport, kultura, filmska umetnost, zaštita životne sredine, poljoprivreda, transgranična saradnja.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*