Orlovi preko Gruzije odleteli u Rusiji na Mundijal 2018.

Fudbalska reprezentacija Srbije ostvarila je plasman na Svetsko prvenstvo 2018. u Rusiji, pošto je večeras u Beogradu, u poslednjem meču kvalifikacija Grupe D, pobedila selekciju Gruzije sa 1:0

Plasman na Mundijal Srbija je izborila golom Aleksandra Prijovića u 74. minutu meča.

Sa šest pobeda, tri remija i jednim porazom orlovi  su zauzeli prvo mesto u grupi i preko Gruzije odleteli u Rusiju na Mundijal 2018.

Odmah po završeteku utakmice selektor Slavoljub Muslin je izjavio da su reprezentativci Srbije ušli u istoriju i ostvarili plan koji je zacrtan još pre godinu i po dana.

Posle istorijskog meča priređen je veliki vatromet na stadionu “Rako Mitić” u prestonici Srbije pred više od 40 hiljada navijača.

P. Videnov

Foto: Beta

About Petar Videnov 1804 Articles
Petar Videnov je rođen 1970. godine. Iako agronom po profesiji, u celosti se posvećuje novinarstvu. Novinarsku karijeru počinje u radio-televiziji Caribrod 1995. godine, gde kao novinar, voditelj i urednik već 21 godinu učestvuje u kreiranju i stvaranju raznovrsnih radijskih i televizijskih emisija, dokumentarnih filmova, reportaža i intervjua na bugarskom i srpskom jeziku. Posebnu pažnju posvećuje negovanju kulture i tradicije bugarske nacionalne zajednice u Srbiji. Novinar-urednik (1999-2000), član uređivačkog kolegijuma (2000-2002) i glavni i odgovorni urednik RT Caribrod (2002-2003) i (2009-2011). Dugogodišnji saradnik Novinsko-izdavačke ustanove „Bratstvo“ i istoimenog nedeljnika na bugarskom jeziku. Saradnik elektronskih i štampanih medija u Srbiji i Bugarskoj, a posebno Radio-televizije Srbije - „TV Žurnal na bugarskom jeziku“. Dopisnik nacionalnog bugarskog časopisa “Lov i ribolov“. Sa Agencijom za kinematografsku i televizijsku produkciju “Positive Production” iz Dimitrovgrada radio na izradi više dokumentarnih filmova i emisija – reditelj i scenarista dokumentarnih filmova „Trio Forte“ i „Zlatan Dudov“. Jedan od osnivača Udruženja građana „Emblema“ i Internet Portala „Far“. Bavi se publicistikom. Autor knjige „Po lovdžijski“. Član NUNS-a i međunarodne federacije novinara IFJ. Dobitnik značajnih novinarskih nagrada i priznanja na domaćim i međunarodnim medijskim festivalima.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*