Sedmog novembra na portalu FAR gledajte prvu epizodu iz TV serijala „Našenci“ posvećenu književnici Nataši Panić

U utorak, 7. novembra na Internet Portalu FAR možete pogledati prvu epizodu iz dvojezičnog televizijskog serijala „Našenci“. Prvo izdanje ove serije posvećeno je književnici Nataši Panić, poreklom iz caribrodskog sela Kamenica, koja živi i stvara u Pirotu.

Serijal „Našenci“ je projekat udruženja „Emblema“ i portala FAR, koji je finansiralo Ministarstvo inostranih poslova Republike Bugarske.

Dvojezični serijal obuhvata deset 30-minuntnih epizoda snimljenih u različitim gradovima Srbije, a u ovom medijskom projektu učestvuju još i dr Nenad Stefanov, docent na Humbolt univerzitetu u Nemačkoj, akademski slikar Velča Velčev, koji živi u Palma de Majorci (Španija), humorista Ranko Rangelov iz Skoplja, glumci Paulina Manov iz Beograda iz Aleksandar Aleksić iz Dimitrovgrada, pozorišni reditelj Tamara Jankov iz Sofije, dirigent Ivan Mladenov iz Manhajma (Nemačka) i muzičar Nenad Dimitrov iz Beograda, kao i inženjer Slavko Stojanov iz Novog Sada. Sve ove istaknute ličnosti su poreklom iz Dimitrovgrada (Caribroda).

TV serijal „Našenci“ je uradila ekipa FAR-a u sastavu: Petar Videnov (producent), novinar-urednik Marija Goceva, novinar Aleksandar Todorov, novinar-voditelj Dijana Jelenkov, lektor-filolog Danijela Apostolov Videnov, snimatelj Slaviša Milanov, montažer Ivica Ivanov, grafički dizajner Milana Videnov, ilustracija Violeta Kocev i tehnička podrška Nebojša Videnov.

P. Videnov

Foto Našenci (grafički dizajn): Milana Videnov milanavidenov.net

Foto: S. Milanov/T. Aleksov

Napisao/la

Петър Виденове е роден през 1970 година. Макар и агроном по професия, изцяло се посвещава на журналистиката. Журналистическата си кариера започва през 1995 г. в радио-телевизия Цариброд, където като журналист, водещ и редактор вече 21 години участва в създаването на различни радио и телевизионни предавания, документални филми, репортажи и интервюта на български и сръбски език. Виденов особено се отдава на опазването на културата и традицията на българското национално малцинство в Сърбия. Журналист-редактор (1999-2000), член на редколегията (2000-2002), главен и отговорен редактор на РТВ Цариброд (2002-2003) и (2009-2011). Дългогодишен сътрудник на Издателство „Братство“ и едноименния седмичник на български език. Сътрудничи с електронни и печатни медии в Сърбия и България, а особено с националната телевизия РТС – „ТВ журнал на български език“. Той е кореспондент на българското национално списание „Лов и риболов“. С агенцията за кинематографична и телевизионна продукция „Positive Production“ от Димитровград изготвя документални филми и предавания – режисьор и сценарист на филмите „Трио Форте“ и „Златан Дудов“. Той е един от основателите на сдружение на гражданите „Емблема“ и Интернет портала „Фар“. Занимава се с публицистика. Автор на книгата „По ловджийски“. Член на Независимото сдружение на журналистите на Сърбия и Международната федерация на журналистите (IFJ). Лауреат на значими журналистически награди и признания на домашни и международни медийни фестивали.

Bez komentara

Ostavi komentar