Potpisan protokol o saradnji između bugarske opštine Hajredin i srpske opštine Crna Trava

U okviru nastavka saradnje opština Hajredin – R. Bugarska i Crna Trava – R. Srbija, u Hajredinu je 1. decembra potpisan protokol o uzajamnoj saradnji u svim oblastima društvenog i javnog života između ovih opština. Protokol su potpisali Slavoljub Blagojević, predsednik opštine Crna Trava i Gabrijela Stojčeva, zamenik predsednika opštine Hajredin.

Predsednik opštine Crna Trava Slavoljub Blagojević kaže u razgovoru za FAR, da potpisani dogovor predstavlja jedan vid nastavka saradnje koja je krenula početkom septembra.

„13. septembra ove godine delegacija iz Hajredina, iz susedne Bugarske posetila je našu opštinu i još tada smo razgovarali o mogućnostima saradnje. Sada smo mi uzvratili posetu i potpisali sporazum o uzajamnoj saradnji u različitim oblastima društvenog i javnog života, kulture, obrazovanja, sporta, infrastukture. Imamo u planu i potpisivanje ugovora o partnerstvu u vezi projekta nabavke multifunkicionalne mašine za obavljanje komunalnih delatnosti, ali to će uslediti tek nakon objavljivanja javnog poziva, odnosno raspisivanja konkursa“, rekao je Blagojević.

Osim Blagojevića, u sastavu srpske delegaciju bili su Sveta Tošić, zamenik predsednika opštine Crna Trava, Zoran Milčić, direktor JKP „Vilin lug“ iz Crne Trave i Dragan Ćukalović, koordinator između dveju strana.

 A. Todorov

Foto: Dragan Ćukalović

About Aleksandar Todorov 1332 Articles
Aleksandar Todorov je rođen 1984. godine u Pirotu. Osnovnu i srednju školu završio u Dimitrovgradu i još iz srednjoškolskih dana interesuje se za žurnalistiku, pre svega za sportsko novinarstvo. Diplomirao na Filološkom fakultetu (odsek bugarska filologija) na Univerzitetu “Sveti Kliment Ohridski” u Sofiji, gde je stekao zvanje profesora bugarskog jezika i književnosti. U okviru programa stručne prakse u periodu 2012-2013. godine radio na poslovima novinara-voditelja i prevodioca u radio-televiziji Caribrod u Dimitrovgradu, gde je stekao osnovna znanja iz oblasti radio i tv žurnalistike. U Narodnoj biblioteci “Detko Petrov” u Dimitrovgradu kao filolog bio angažovan na poslovima revizije knjiga. Piše novinarske članke i bavi se prevodilačkim poslom. Posebna interesovanja: književnost, sport, kultura, filmska umetnost, zaštita životne sredine, poljoprivreda, transgranična saradnja.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*