Obradović, Biro i Simić dobitnici nagrade “Vitez poziva”

Tri ugledne ličnosti iz različitih oblasti – novinar Vukašin Obradović, profesor kliničke psihologije Mikloš Biro i književnik i aforističar Milan Simić, nagrađene su ovogodišnjom nagradom “Vitez poziva”, koju dodeljuje udruženje Liga eksperata LEX u saradnji sa Narodnim pozorištem u Beogradu.

Ove istaknute ličnosti su svojim primerom pokazale da je postupanje u skladu sa profesijom i savešću jedini ispravni put i tako postale uzor mladim generacijama, poručuju iz udruženja koje dodeljuje nagradu.

Kažu da je u novijoj istoriji Srbije došlo do potpunog urušavanja vrednosti i zato je, dodaju, neophodno afirmisati pojedince koji su svojim životom i radom branili univerzalne vrednosti i odolevali iskušenjima i pritiscima koji su dolazili od ideologije politike i institucija.

O dobitnicima za 2017. godinu odlučivao je žiri u čijem je sastavu prof. dr Čedomir Čupić, prof. dr Vida Ognjenović, prof. dr Ratko Božović, prof. dr Vladimir Gosti, prof. dr Vlastimir Matejić, prof. dr Vesna Rakić Vodinelić i Jelisaveta Vasilić.

Izvor: NUNS/N1

Foto: N1

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar