Treća internet škola digitalnog novinarstva

Besplatna obuka Slavko Ćuruvija fondacije za mlade novinare

Slavko Ćuruvija fondacija ove godine organizuje treću školu digitalnog novinarstva u Srbiji. Proces prijavljivanja otvoren je do 24. marta, a program traje od 13. aprila do 22. juna.

Škola digitalnog novinarstva namenjena je zaposlenim i nezaposlenim novinarima od 22 do 30 godina starosti, a prednost imaju oni koji rade za lokalne medije. Kandidati treba da imaju najmanje dve godine redakcijskog iskustva, znanje pisanog i govornog engleskog jezika i visok nivo poznavanja rada na računaru.

Pored veština neophodnih za rad u digitalnom okruženju, polaznici će steći uvid u metode i iskustva istraživačkih i analitičkih novinara, a poseban deo programa biće posvećen etičkim standardima.

Najveći deo aktivnosti Škole biće organizovan online, a biće održane i tri žive vikend-radionice u Beogradu.

Među predavačima će se naći Pavle Zlatić, glavni i odgovorni urednik sajta B92, Antonela Riha, novinarka i bivša urednica u B92NIN-u i RTS-u, Tamara Skrozza, novinarka nedeljnika Vreme i sajta Cenzolovka i članica Komisije za žalbe Saveta za štampu, Perica Gunjić, glavni i odgovorni urednik sajta Cenzolovka i mnogi drugi poznati novinari.

Detaljne informacije o Školi, uslovima i procesu prijavljivanja mogu se naći na adresi www.skoladigitalnognovinarstva.rs.

Izvor i foto: slavkocuruvijafondacija.rs

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar