Uskršnji sportski dani u Bosilegradu

U organizaciji Sportskog saveza Bosilegrad, Opštine Bosilegrad, Centra za kulturu „Bosilegrad“ i Osnovne škole „Georgi Dimitrov“, u periodu od 5. do 8. aprila, na sportskom terenu „Peskara“, u sportskoj sali i na terenima Osnovne škole „Georgi Dimitrov“, održani su sportski dani povodom manifestacije „Uskrs na tromeđi 2018“.

Tokom četiri praznična dana održano je takmičenje u šahu, stonom tenisu, atletici, odbojci, košarci i turniru u malom fudbalu. Diplome, medalje i pehare timovima i najboljim pojedincima uručio je predsednik opštine Vladimir Zaharijev, izrazivši zahvalnost svima, koji su doprineli da ova manifestacija preraste u tradiciju.

“Sportski savez i Opština Bosilegrad po prvi put organizuju Uskršnje sportske dane i nadam se da će to postati tradicija u našem gradu. Radujem se, što su se u velikom broju odazvali sportisti i deca tokom uskršnjih praznika, uživajući u druženju na ovoj prelepoj sportskoj manifestaciji” – kaže Zaharijev.

Uz nekoliko stotina folklornih izvođača i sportista na sceni i prepunog gledališta na letnjoj pozornici, završena je prva manifestacija „Uskrs na tromeđi 2018“. Na završnom koncertu i defileu ulicama grada učestvovali su folklorni ansambli iz Bosilegrada, Bugarske i Makedonije.

Predsednik opštine Vladimir Zaharijev i direktor Centra za kulturu Voislav Božilov svečano su zatvorili manifestaciju, koja ima za cilj očuvanje tradicije i običaja vezanih Usrkšnje praznike. Pokrovitelj manifestacije je Opština Bosilegrad.

 A. Zareva

Foto: Antoneta Zareva

 

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar