Još jedan uspešan turnir za mlade tenisere „Caribroda“ – Trener Denković hvali svoje pulene

Članovi Teniskog kluba „Caribrod“ iz Dimitrovgrada Aleksa Salijević, Luka Pešić i Nemanja Iliev zabeležili su odličan nastup na teniskom turniru crvenog nivoa za dečake i devojčice do 8 godina, koji je 2. juna u organizaciji TK „Magnet“ održan u Knjaževcu.

Aleksa Salijević je osvojio srebrnu medalju, nakon što je u finalu poražen od domaćeg tenisera Nikole Božinovića sa 2:1 u setovima. Božinović je do finala stigao preko još jednog predstavnika dimitrovgradskog kluba Luke Pešića, kome je na teniskoj smotri u Knjaževcu pripalo bronzano odličje. U utešnom delu turnira teniser Caribroda Nemanja Iliev osvojio je prvo mesto.

Toni Denković, trener TK „Caribrod“ u razgovoru za FAR nije krio oduševljenje postignutim rezultatima svojih pulena.

„Svi ovi uspesi koje ostvaruju moji teniseri na turnirima širom Srbije nisu slučajni. Oni su plod veoma dobrog rada. Sve ono što radimo na treninzima moji dečaci brzo usvajaju i prenose na teren. Što se tiče konkretno turnira u Knjaževcu Aleksa je maestralno odigrao ovo takmičenje. On je u grupnoj fazi “razbio“ sa 2:0 osvajača turnira, koji je godinu dana stariji i po konstituciji znatno veći od njega, ali mu je u finalu ponestalo snage, a i neki sitni detalji doveli su do toga da se ne okiti zlatom.

Takođe, jako sam zadovoljan i Lukinim nastupom. Dečko poseduje ogroman talenat i za samo tri meseca treniranja beleži odlične rezultate. Nemanja Iliev je iz turnira u turnir sve bolji i pokazuje sigurnost u igri. Ovog puta sa nama iz opravdanih razloga nije bio Filip Petrov, ali će nam se on priključiti već sledeće nedelje na turniru u Sokobanji. Još jednom kažem, osim rezultata, prezadovoljan sam i odnosom ove dece prema tenisu, njihovim zalaganjem, upornošću, istrajnošću i velikom željom za uspehom“ – naglasio je Denković.

Mlade dimitrovgradske tenisere 10. juna u Sokobanji očekuje još jedan turnir iz kalendara Teniskog saveza Srbije. Organizator nadmetanja je Teniski klub „Lapčević“.

 A. Todorov

Foto: Toni Denković

Tekst je deo projekta „Demokratsko društvo – informisan građanin“ koji se sufinansira sredstvima Opštine Dimitrovgrad u okviru medijskog konkursa za 2018. godinu.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar