AOM: Nedopustivo ophođenje gradonačelnika Leskovca prema medijima

Asocijacija onlajn medija (AOM) oštro osuđuje bahato i potpuno nedopustivo ponašanje gradonačelnika Leskovca Gorana Cvetanovića prema medijima i zahteva da se ovaj lokalni funkcioner izvini našim kolegama i javnosti zbog toga što je, bez ikakvog objašnjenja, demonstrativno napustio konferenciju za novinare u leskovačkom Centru za socijalni rad.

Cvetanović je konferenciju za novinare napustio u trenutku kada je pitanja počela da postavlja urednica Regionalne informativne agencije JUGpress i dopisnica agencije FoNet Ljiljana Stojanović.

Cvetanović, koji je i član Predsedništva SNS, u tom trenutku je bez reči ustao i pošao prema izlazu iz prostorije u kojoj se održavala konferencija za novinare.

Iz kabineta gradonačelnika Leskovca medijima je poziv za ovaj konferenciju za novinare stigao samo sat vremena pre njenog početka, što je inače postalo uobičajeno ophođenje lokalne vlasti prema medijima.

Ovaj gest Cvetanovića, koji kazuje o njegovom odnosu prema novinarki Stojanović, i medijima u kojima on radi, zapravo je samo simboličan primer kako se ovaj mnogi javni funkcioneri ophode prema medijima koji se usude da imaju kritički odnos prema vlasti.

Stoga se ovakvi gestovi mogu smatrati pritiskom na novinare i medije koji svoj posao obavljaju u javnom interesu i profesionalno, odnosno koji obavljaju jednu od glavnih uloga medija u savremenom društvu – a to je kontrola vlasti.

Asocijacija onlajn medija

28. juni 2018.

 Foto: jugpress.com

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar