Na “Gradini” zaplenjena tona sumnjive robe za dva dana

Carinici su u dva prekršaja na graničnom prelazu “Gradina” kod Dimitrovgrada zaplenili skoro tonu tekstila i galanterije za koje se sumnja da povređuju pravo intelektualne svojine, saopštava Uprava carina.

Skoro hiljadu artikala za koje se pretpostavlja da su kopije poznatih robnih marki otkriveno je danas pregledom kamiona koji je prevozio robu iz Istanbula ka Distriktu Brčko u BiH.

Među njima je najviše bilo ženske garderobe, torbi, novčanika, kaiševa brendova „guči“, „zara“, „filip plejn“, „luj viton“ „majkl kors“, „armani“, „hugo bos“, dečijih pidžama „mini maus“, sportske garderobe i patika marke „najk“ i „adidas“.

Juče su carinici na istom terminalu, zbog sumnje u originalnost robe, prilikom detaljne kontrole kamiona koji je prevozio robu iz Turske namenjenu uvozniku iz Brčkog, otkrili još nešto više od hiljadu artikala poznatih brendova za koje postoji sumnja da povređuju pravo intelektualne svojine.

U pomenutom tovaru pronađeno je najviše dečjih trenerki, kompleta, muških i ženskih majica, donjeg veša, robnih marki „luj viton“ „adidas“, „miki maus“, „najk“, „šanel“, „guči“, „zara“, „levis“, „puma“, „ribok“ i drugih.

Izvor i foto: Uprava carina Republike Srbije

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar