Dimitrovgradski „Dani košarke“ 3. i 4. avgusta na košarkaškom terenu u SC „Park“

Na košarkaškom terenu u Sportskom centru „Park“ u Dimitrovgradu, 3. i 4. avgusta biće održani „Dani košarke“. U okviru ove tradicionalne manifestacije na programu će biti turnir u “street basketu“ u pionirskoj i seniorskoj konkurenciji, takmičenje u šutiranju trojki, kao i revijalni košarkaški susret „Stari“ – „Mladi“.

Delča Gigov, član Upravnog odbora Košarkaškog kluba „Dimitrovgrad“ rekao je za portal FAR da će prvog dana biti održana kvalifikaciona takmičenja u street basketu 3 na 3 i šutiranju trojki, a da će drugog dana na programu biti polufinalne i finalne borbe, kao i revijalni susret između „Starih“ i „Mladih“.

„Kotizacija za seniore u basketu iznosi 3000 dinara po ekipi. Nagrada za osvojeno prvo mesto iznosi 30.000, za drugo 20.000, dok je za treće mesto obezbeđeno 10.000 dinara. U pionirskoj konkurenciji (2001. godište i mlađi) učešće je besplatno, a za najbolje ekipe obezbeđena je sportska oprema. Kotizacija za trojkaše je 300 dinara, dok je nagradni fond za prvo mesto 60 %, za drugo 30%, a za treće 10% od uplate. Prijave za takmičarski deo vršiće se do pred sam početak nadmetanja na košarkaškom igralištu u Sportskom centru Park. Početak ovog tradicionalnog događaja, koji će se odvijati u dva takmičarska dana, zakazan je u 18:30 časova“ – istakao je Gigov.

Organizator ove tradicionalne sportske smotre je Košarkaški klub „Dimitrovgrad“ uz podršku „Sportsko turističkog centra Caribrod“ i opštine Dimitrovgrad. Medijski pokrovitelj je „Radio televizija Caribrod“.

  A. Todorov

Foto: Toni Aleksov / Mikan Andreev

Tekst je deo projekta „Demokratsko društvo – informisan građanin“ koji se sufinansira sredstvima Opštine Dimitrovgrad u okviru medijskog konkursa za 2018. godinu.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar