Uvodni muzički program Nišvilla: „Prijatelji Šabanu“ 7. i 8. avgusta

U sklopu programa „Prijatelji Šabanu“ na River stage-u (Amfiteatar na keju) u utorak, 7. avgusta, nastupiće sastav „Spiritus Movens“ – autorski projekat poznatog gitariste, traženog studijskog muzičara, kompozitora i aranžeraVladana Vučkovića Paje, koji je nedavno objavio 9. studijski album „My Family Songs“ , zatim orkestar koji predvodi rumunski virtouz na harmonici Emi Dragoi.

Emy Dragoi

Iako je već u to vreme važio za majstora rumunskog folklora, Emi Dragoi je sa 20 godina upisao klavir na akademiji „Bill Evans“, kada i počinje njegova internacionalna muzička karijera.

Nino Ademović

Nino Ademović, koji će se na kraju te večeri predstaviti sa svojim orkestrom, zapamćen je i po saradnji upravo sa Šabanom Bajramovićem, kome je bio dugogodišnji aranžer. Posle 35 godina profesionalne karijere muzičara, kompozitora i aranžera, Nino Ademović se može pohvaliti uspehom umetnika na internacionalnom nivou.

Duo Moderato

Kal

U sredu, 8. avgusta, na keju kod spomenika Šabanu Bajramoviću u programu koji je baziran na world music pravcu,  nastupiće beogradski Duo Moderato, ovoga puta pojačan sa još nekoliko prijatelja muzičara, zatim već etablirani urbani romski bend „Kal“, čiji su stil zapadni kritičari nazvali „Rock`N`Roma”, zatim tradicionalni Trubački orkestar Žarka Stamenkovića, i na kraju, gradski duvački orkestar iz Saltdala u Norveškoj “Rognan Hornorkestra”, koji na repertoaru  ima i latino i džez standarde, ali i obrade norveških tradicionalnih pesama , kao i njihovu kombinaciju sa džezom.

Rognan Hornorkestra

Izvor i foto: Nišville Jazz Festival

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar