Peti međunarodni uspon na Crnook okupio planinare iz Srbiije, Bugarske i Makedonije

U organizaciji Sportskog udruženja za planinarstvo „Mladost“ i uz pokroviteljstvo opštine Bosilegrad, u subotu, 11. avgusta održan je peti međunarodni uspon na planinu Crnook (1.881 m).

Tradicija koja je započela 2014. godine, iz godine u godinu okuplja sve više planinara iz Srbije, Bugarske i Makedonije. Za sve planinare koji su proveli vikend u Bosilegradu, opština je obezbedila besplatno noćenje u Domu učenika u Donjoj Ljubati.

U subotu ujutru u mestu Obe reke, kao i proteklih godina, planinare je dočekao i akciju otvorio Vladimir Zaharijev, predsednik opštine Bosilegrad. Potom su planinari krenuli prema vrhu Crnook.

Na mestu Soborište, pored crkve Svetog Petra i Pavla, učesnicima je poslužen besplatan ručak (pasulj, banice i zelnici). Izvanredan kulturno-umetnički program priredili su folkloristi Sportskog društva „Mladost“ i Centra za kulturu „Bosilegrad“ Po završetku manifestacije svim planinarskim društvima predsednik opštine Vladimir Zaharijev uručio je diplome za učešće u ovom pohodu.

Organizatori ove velike planinarske akcije iz Sportskog udruženja za planinarstvo „Mladost“ zahvaljuju se na podršci opštini Bosilegrad, JP „Usluga“, JP za građevinsko zemljište i puteve, Centru za kulturu „Bosilegrad“, kao i Predragu Markoviću, predstavniku projektnog tima SWG – „ Regionalna saradnja i umrežavanje u oblasti ruralnog i ekonomskog razvoja prekograničnih područja“.

Izvor i foto: Sportski savez Bosilegrad (autor A. Zareva)

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar