Opštinska uprava opštine Dimitrovgrad objavila javni poziv za uvid u poseban birački spisak nacionalnih manjina

Na osnovu odluke o raspisivanju izbora za članove nacionalnih saveta nacionalnih manjina koji će biti održani 4. novembra ove godine, Opštinska uprava opštine Dimitrovgrad objavila je javni poziv za uvid u poseban birački spisak nacionalnih manjina.

Pripadnici nacionalnih manjina upisuju se u poseban birački spisak na lični zahtev, kada ispune opšte uslove za sticanje biračkog prava propisane zakonom. Zahtev u pisanoj formi, na propisanom obrascu, podnosi se Opštinskoj upravi prema mestu prebivališta birača.

Brisanje iz posebnog biračkog spiska vrši se po službenoj dužnosti ili na osnovu zahteva za brisanje, koji se svojeručno potpisan podnosi u pisanoj formi Opštinskoj upravi prema mestu prebivališta.

Iz Opštinske uprave opštine Dimitrovgrad pozivaju sve birače, koji su podneli zahtev za upis u poseban birački spisak, da provere da li su upisani u njega, kao i da li su njihovi podaci ažurni. Za one koji se nisu upisali, ukoliko žele mogu to učiniti i na taj način stekli bi pravo da 4. novembra biraju članove svog nacionalnog saveta, navodi se u saopštenju Opštinske uprave.

Pravo na uvid u poseban birački spisak ima svaki pripadnik nacionalne manjine u cilju provere ličnih podataka upisanih u poseban birački spisak. Uvid u deo posebnog biračkog spiska može se izvršiti u zgradi Opštinske uprave u Balkanskoj ulici broj 2, u kancelariji matične službe broj 24, na drugom spratu.

Poseban birački spisak biće zaključen 19. oktobra rešenjem Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave.

  A. Todorov (Izvor: Opštinska uprava opštine Dimitrovgrad)

Foto: Slaviša Milanov

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar