Opština Dimitrovgrad nagradila najuspešnije učenike

U Edukativno obrazovnom centru u Dimitrovgradu, Vladica Dimitrov, predsednik opštine uručio je juče nagrade učenicima Osnovne škole „Hristo Botev“ i Gimnazije „Sveti Kirilo i Metodije“ za zapažene rezultate na okružnim i republičkim takmičenjima u toku godine. Sredstva u iznosu oko milion dinara dobilo je 88 đaka, 52 osnovca i 36 gimnazijalaca.

U izjavi za portal FAR predsednik opštine Dimitrovgrad je rekao da su mladi i obrazovanje glavni prioriteti lokalne samouprave.

„Današnji susret sa đacima za mene je predstavljao ogromno zadovoljstvo. Bez obzira na moje obaveze i raspored, svake godine se trudim da budem sa njima i da ih lično ispoštujem iz razloga što, kao čovek, a ujedno i predsednik opštine, poštujem sav njihov trud i zalaganje kako bi postigli zapažene rezultate i uspeh. Ova deca predstavljaju budućnost naše opštine. Oni će se sutra, nakon školovanja, vratiti i postati nastavnici, profesori, lekari, pravnici, predsednici opštine i daće svoj doprinos razvoju celokupne društvene zajednice. I ona deca koja se recimo ne budu vratila, promovisaće sredinu iz koje su potekla na najbolji mogući način.

Posebno mi je drago, zato što opština Dimitrovgrad spada u red opština koje izdvajaju najveća novčana sredstva u Srbiji za najuspešnije učenike. Nastavićemo i dalje da stimulišemo ovu decu, jer mi ih pomažemo ne samo kroz nagrađivanje, već i na druge načine, i maltene ih pratimo, i uvek smo im na raspolaganju od prvog razreda osnovne škole pa sve do završetka Gimnazije“ – zaključio je Dimirov.

Ceremoniji uručivanja nagrada prisustvovali su Dejan Milev, opštinski većnik za obrazovanje i informisanje, Katarina Simeonov, direktor OŠ „Hristo Botev“, Nataša Nenov, članica Ženske odborničke mreže i zainteresovani građani.

  A. Todorov

Foto: Slaviša Milanov

Tekst je deo projekta „Demokratsko društvo – informisan građanin“ koji se sufinansira sredstvima Opštine Dimitrovgrad u okviru medijskog konkursa za 2018. godinu.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar