Pavle Stojiljković i Ines Krstić najbolji na teniskom turniru narandžastog nivoa u Dimitrovgradu

Pavle Stojiljković, član teniskog kluba „Šumice“ iz Leskovca, kod dečaka i Ines Krstić, teniserka „Magneta“ iz Knjaževca, kod devojčica osvojili su teniski turnir narandžastog nivoa za decu uzrasta do 10 godina koji je 14. oktobra održan u Dimitrovgradu.

Stojiljković je u finalnom meču savladao vršnjaka Janka Mladenovića iz TK „AS Timok“ iz Zaječara rezultatom 4:0, dok je u finalu kod devojčica Ines Krstić bila bolja od Ljubice Urošević iz TK „Šumice“ iz Leskovca sa 4:2.

U utešnom delu turnira u kojem su nastupili samo dečaci prva tri mesta osvojili su domaći teniseri Luka Pešić, Aleksandar Vasilov i Andrej Rangelov.

Trener TK „Caribrod“ Tamara Mančev bila je zadovoljna odazivom dece iz Knjaževca, Leskovca, Babušnice, Zaječara i Niša, a ujedno i igrom mladih dimitrovgradskih teniskih nada.

„Želela bih najpre da se zahvalim predstavnicima klubova koji su doveli svoju decu na turniru u Dimitrovgradu i time doprineli da ova sportska manifestacija bude svojevrstan teniski praznik. Konkurencija je bila veoma jaka i sva deca su pokazala zavidan nivo teniskog umeća. Što se tiče mojih takmičara, iako nisu uspeli da se domognu glavnog dela turnira, mogu da budem veoma zadovoljna njihovim nastupom. Talenat je neosporan, pokazali su veliku borbenost i izgarali za svaki poen, ali manjak iskustva i rutine je bio ključan. Neke segmente u igri ćemo poboljšati kroz treninge i nadam se boljim rezultatima na teniskim turnirima koji nam predstoje“ – rekla je za FAR Mančeva.

Na teniskoj smotri u Dimitrovgradu nastupilo je ukupno 15 takmičara, 10 dečaka i 5 devojčica. Naredni turnir iz kalendara Tensikog saveza Srbije, koji predstoji dimitrovgradskim teniserima, na programu je 20. oktobra u Boru.

  A. Todorov

Foto: Teniski klub „Caribrod“ – Dimitrovgrad

Tekst je deo projekta „Demokratsko društvo – informisan građanin“ koji se sufinansira sredstvima Opštine Dimitrovgrad u okviru medijskog konkursa za 2018. godinu.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar