Za 23. oktobar zakazana XXVI sednica SO Dimitrovgrad

Na dnevnom redu XXVI sednice Skupštine opštine Dimitrovgrad, zakazane za 23. oktobar u 9:00 časova, naći će se 25 tačaka.

Pored predloga Odluke o usvajanju izveštaja o poslovanju budžeta za prvih šest meseci ove godine i o izmenama Odluke o budžetu opštine Dimitrovgrad za 2018. godinu, biće razmotren i predlog Odluke o zaduživanju za finansiranje kapitalnih  invensticionih rashoda. Na osnovu Zakona o javnom dugu ovim predlogom je predviđeno zaduživanje opštine Dimitrovgrad u iznosu do 40 miliona dinara za finansiranje kapitalnih investicionih radova koji su planirani budžetom opštine za ovu godinu.

Pred odbornicima će se, između ostalog, naći i predlozi Odluka o uspostaljanju saradnje između opštine Dimitrovgrad i opštine Dimitrovgrad u Republici Bugarskoj, rešenja o davanju saglasnosti na Statut “Regionalne deponije Pirot”, kao i program podrške verskim zajednicama na teritoriji opštine.

Razmatranje i usvajanje predloga Odluke o utvrđivanju ekonomske cene programa vaspitanja i obrazovanja u Predškolskoj ustanovi “Osmi septembar”, finansijski izveštaj za proteklu i izveštaj o radu za radnu 2017/2018. godinu, kao i godišnji plan ove ustanove za ovu radnu godinu, takođe je na dnevnom redu predstojećeg zasedanja lokalnog parlamenta.

Na sednici će biti imenovani članovi Opštinskog saveta roditelja, a biće razmotreni i usvojeni predlozi rešenja o razrešenju i postavljenju sekretara Skupštine opštine Dimitrovgrad.

  P. Videnov

Foto: Slaviša Milanov

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar