„Dani bugarskog filma“ u Niškom kulturnom centru

Dokumentarac „Zlatan Dudov“ otvara festival

   Dokumentarni film „Zlatan Dudov“ produkcije Positive Production iz Dimitrovgrada otvoriće zvanično festival „Dani bugarskog filma“, koji se povodom 3. marta – Nacionalnog praznika Republike Bugarske održava u Nišu. Premijera filma je zakazana u utorak, 1. marta od 18:30 sati u Niškom kulturnom centru. To je biografska priča o svetski poznatom reditelju Zlatanu Dudovu, rođenom u tadašnjem Caribrodu 1903. godine.

   Ljubitelji sedme umetnosti imaće priliku da tokom trajanja festivala od 1. do 3. marta pogledaju i tri bugarska igrana filma iz najnovije produkcije. Pored dokumentarca „Zlatan Dudov“, 1. marta publika će videti komediju „Misija London“ iz 2010. godine režisera Dimitra Mitovskog. Drugo festivalsko veče rezervisano je za romantičnu komediju „Stranac“ Nikolaja Ilieva iz 2012. godine, a treće za dramu „Tilt“ Viktora Čučkova iz 2011. godine. Sve projekcije počinju u 18:30 sati u sali Niškog kulturog centra na Paliluli, a ulaz je slobodan.

   „Dane bugarskog filma“ organizuju Generalni konzulat Republike Bugarske u Nišu, Niški kulturni centar i zavičajno udruženje „Caribrod“.

Film „Zlatan Dudov“ režisera Petra Videnova i producenta Ivice Ivanova, Foto: Dejan Todorov

Film „Zlatan Dudov“ režisera Petra Videnova i producenta Ivice Ivanova, Zlatan Dudov, Foto: Dejan Todorov

   Film „Zlatan Dudov“ režisera Petra Videnova i producenta Ivice Ivanova premijerno će biti prikazan i na regionalnoj Televiziji Pirot u utorak 1. marta od 21:00 sat i reprizno u sredu 2. marta od 15:30 sati.

D.A.Videnov

Bez komentara

Sorry, the comment form is closed at this time.