Prikolica za prevoz konja puna radnih odela

   Carinici su 19. marta na graničnom prelazu Gradina sprečili pokušaj krijumčarenja više od 2.600 radnih odela, čija je vrednost procenjena na preko 2,5 miliona dinara. U krijumčarenju radnih uniformi sprečeno je dvoje bugarskih državljana, koji su u kombiju marke ”Mercedes”, za koje je bila zakačena prikolica za prevoz konja, putovali iz Bugarske ka Nemačkoj. Po dolasku na granični prelaz, na uobičajeno pitanje carinika, odgovorili su da nemaju ništa što bi prijavili za kontrolu.

113 prikolica za transport konja

Sumnjaući u izjavu 32-godišnjeg vozača i njegove 29-godišnje saputnice, službenici Odeljenja za suzbijanje krijumčarenja su se odlučili za detaljan pregled. Tom prilikom je u prikolici za prevoz konja pronađena velika količina crnih najlon kesa, u kojima je bilo više od 2.600 radnih pantalona i kombinezona.
Kako procenjena vrednost robe prelazi trećinu vrednosti vozila i prikolice, sve je privemeno zadržano do okončanja prekršajnog postupka pred nadležnim sudom, a ukupna vrednost prekršaja prelazi četiri miliona dinara.

114 zaplenjene radne uniforme

Izvor: Uprava carina Republike Srbije

Napisao/la
Bez komentara

Sorry, the comment form is closed at this time.