Sporazum o saradnji izmedju Generalnog konzulata Republike Bugarske u Nišu i Udruženja gradjana „Emblema“ – Internet portala „Far“

   U Nišu je 25. marta potpisan sporazum o saradnji izmedju Generalnog konzulata Republike Bugarske i Udruženja gradjana „Emblema“ – Internet portala „Far“. Sporazumom je predvidjena saradnja u sferi javnog informisanja, očuvanja i razvijanja kulture i tradicije bugarske nacionalne manjine, saradnja u organizaciji kulturnih dogadjaja, seminara, festivala, koncerata i u drugim oblastima od značaja za bugarsku nacionalnu zajednicu i multikulturalne procese u Republici Srbiji.

   U skladu sa sporazumom, Internet portalu „Far“, koji aktivno funkcioniše od 1. marta ove godine, čiji je osnivač Udruženje gradjana „Emblema“ iz Dimitrovgrada, biće dostavljani materijali za objavljivanje vezani za aktivnosti Generalnog konzulata Republike Bugarske u Nišu, radi podrške bugarske nacionalne manjine i sa ciljem da Bugari u Srbiji i svi zainteresovani gradjani dobiju aktuelne informacije na brz i efikasan način.

   Sporazum su potpisali Generalni konzul Republike Bugarske u Nišu Edvin Sugarev, predsednik udruženja „Emblema“ Slaviša Milanov i odgovorni urednik Internet portala „Far“ Petar Videnov, u prisustvu konzula Republike Bugarske Hrista Hristova.

D.A. Videnov

Foto: Danijela Apostolov Videnov

Bez komentara

Sorry, the comment form is closed at this time.