Izbori 2016: U Dimitrovgradu do 10:00 sati glasalo 17,3 odsto birača

   U Dimitrovgradu je do 10:00 sati na izbore izašlo 17,3 odsto birača od ukupno upisanih 8.770  glasača. Ovo je za portal “Far” izjavio Gajomir Đorđević, koordinator radnog tela za sprovođenje parlamentarnih izbora na teritoriji opštine Dimitrovgrad.

220 Gajomir Djordjevic

   “Izborni dan protiče normalno i do sada nije bilo problema na biračkim mestima. Biračka mesta su otvorena u 7 sati, a izlaznost do 10:00 časova je 17,3 odsto. Najviše je birača izašlo na biračkim mestima u seoskim mesnim zajednicama. Tako je izlaznost na biračkom mestu broj 22 u selu Prtopopinci do 10 časova 31,4 posto, a u selu Gojindol na biračkom mestu broj 14 – 27,8 odsto. Najmanja izlaznost zabeležena je na biračkom mestu broj 1 u Narodnoj biblioteci u Dimitrovgradu – 13,3 posto” – kaže Đorđević.

221 Izbori u Dimitrovgradu

   Prema podacima sa biračkog mesta broj 13 u selu Željuša do 11:00 sati glasalo je 25 odsto birača, na biračkom mestu broj 7 u Centru za kulturu u Dimitrovgradu 22 odsto, dok je izlaznost na biračkom mestu broj 6 u dimitrovgradskoj osnovnoj školi oko 20 odsto. Predsednici biračkih odbora na ovim biračkim mestima izjavili su za portal “Far” da izbori protiču uobičajeno i u skladu sa zakonom.

222 Izbori u Dimitrovgradu

   Ekipa portala “Far” obišla je nekoliko biračkih mesta, o čemu priprema poseban prilog, koji možete uskoro pogledati na portalu “Far” i na zvaničnoj Fejsbuk stranici.

223 Izbori u Dimitrovgradu

P. Videnov

Foto: Petar Videnov

Napisao/la

Петър Виденове е роден през 1970 година. Макар и агроном по професия, изцяло се посвещава на журналистиката. Журналистическата си кариера започва през 1995 г. в радио-телевизия Цариброд, където като журналист, водещ и редактор вече 21 години участва в създаването на различни радио и телевизионни предавания, документални филми, репортажи и интервюта на български и сръбски език. Виденов особено се отдава на опазването на културата и традицията на българското национално малцинство в Сърбия. Журналист-редактор (1999-2000), член на редколегията (2000-2002), главен и отговорен редактор на РТВ Цариброд (2002-2003) и (2009-2011). Дългогодишен сътрудник на Издателство „Братство“ и едноименния седмичник на български език. Сътрудничи с електронни и печатни медии в Сърбия и България, а особено с националната телевизия РТС – „ТВ журнал на български език“. Той е кореспондент на българското национално списание „Лов и риболов“. С агенцията за кинематографична и телевизионна продукция „Positive Production“ от Димитровград изготвя документални филми и предавания – режисьор и сценарист на филмите „Трио Форте“ и „Златан Дудов“. Той е един от основателите на сдружение на гражданите „Емблема“ и Интернет портала „Фар“. Занимава се с публицистика. Автор на книгата „По ловджийски“. Член на Независимото сдружение на журналистите на Сърбия и Международната федерация на журналистите (IFJ). Лауреат на значими журналистически награди и признания на домашни и международни медийни фестивали.

Bez komentara

Sorry, the comment form is closed at this time.