Atletičarke osnovne škole “Hristo Botev” “srebrne” u Vranju

   Ekipa devojčica Osnovne škole “Hristo Botev” u atletici, osvojila je izvanredno drugo mesto na jubilarnoj desetoj školskoj olimpijadi koja se održava u Vranju. U konkurenciji 7 školskih ekipa, dimitrovgradske devojčice ostvarile su zapažen uspeh i osvojile srebrne medalje.

   Srebrni tim čine: Jelena Markov, Milica Stoicev, Ana Kostov, Jana Sokolov, Ana Sergijev, Milica Gogov i Melani Sergijev, koje su u Vranje putovale sa svojim nastavnikom iz osnovne škole Ivicom Markovim, profesorom fizičke kulture.

   Pored devojčica na olimpijadi je učestvovao i Dejan Stamenov, koji se u konkurenciji dečaka takmičio u disciplini 300 m pojedinačno.

108 osnovna skola atletika 2

   Školska olimpijada je manifestacija koja se organizuje svake četvrte godine kao i prava olimpijada i okuplja najbolje sportiste – učenike osnovnih i srednjih škola, a ove godine u Vranju se okupilo preko 7000 sportista-đaka, koji se takmiče u 76 sportskih disciplina.

Školsku olimpijadu podržali su Ministarstvo omladine i sporta, Delegacija Evropske unije u Srbiji, kao i Savez za školski sport Srbije koji je i partner Sportskih igara mladih.

Т. Aleksov

About Toni Aleksov 819 Articles
Toni Aleksov je rođen je 1974. godine u Dimitrovgradu. Novinarstvom je počeo da se bavi u radio-televiziji Caribrod još kao gimnazijalac, a kasnije je u dva navrata profesionalno angažovan (1995-1997. i 2000-2004.). Kratko vreme obavlja dužnost zamenika glavnog i odgovornog urednika. Uz novinarski deo posla, bio je i snimatelj i montažer. Pored rada u RT Caribrod, Aleksov je bio i saradnik BK televizije tokom 2003. godine, a izveštavao je i za Radio Pirot, Plus Radio i Radio Belle amie. Pohađao je nekoliko kurseva u organizaciji ANEM-a (istraživačko novinarstvo, digitalna audio montaža, radio izveštavanje, čuvanje i obrada podataka). Učesnik je mnogobrojnih kvizova na nacionalnim televizijama - „Uzmi ili ostavi“, „Milioner“, „Da li ste pametniji od đaka petaka“, „Visoki napon“, „Potera“. Aleksov je bivši košarkaš i trenutno trener mlađih kategorija Košarkaškog kluba „Dimitrovgrad“. Zaposlen je u Centru za kulturu Dimitrovgrad na poslovima dokumentariste. Autor je nekoliko projekata koji se realizuju u Centru za kulturu.