Pilot projekat “Vežbanjem do zdravlja” uspešno se primenjuje u OŠ “Hristo Botev” u Dimitrovgradu

   Povodom primene pilot projekta „Vežbanjem do zdravlja“ koji se realizuje u osnovnoj školi „Hristo Botev“, predstavnici Ministarstva prosvete Republike Srbije bili su u poseti ovoj obrazovnoj ustanovi. Oni su obišli nekoliko odeljenja nižih razreda, videli kako se ovaj program na licu mesta relizuje, a razgovarali su i sa upravom škole, učiteljima, učenicima i stručnim većem za razrednu nastavu. Pilot projekat u sebe uklučuje tri seta vežbi u trajanju od po petnaest minuta, koje deca svakodnevno vežbaju, a po preporuci Fakulteta za sport iz Beograda.

   Predstavnica Ministarstva Ivana Cerenić kao i nastavno osoblje mišljenja su da ovakav vid doziranja fizičkih aktivnosti dobro utiče na bolju koncentraciju, fizički rast i razvoj dece, smanjuje degerativne promene na kičmenom stubu i stopalima i razvija motoriku dece, a smanjuje umor i agresivnost.

   Dimitrovgradska osnovna škola jedna je od četiri škole u Srbiji koja je pokazala interesovanje za primenu ovakve vrste programa, koji je počeo sa realizacijom u toku drugog polugođa ove školske godine. Imajući u vidu da su predstavnici ministarstva zadovoljni implementacijom programa, direktorka škole Katarina Simeonov očekuje da će on od naredne školske godine ući u sastavni deo godišnjeg plana rada za učenike od prvog do četvrtog razreda jer doprinosi zdravlju učenika.

D. A. Videnov

Bez komentara

Sorry, the comment form is closed at this time.