Počelo asfaltiranje puta do manastira “Sveti Kirik i Julita”

   Nakon pripremnih radova i postavljanja propusta za vodu počelo je asfaltiranje lokalnog putnog pravca od centra sela Smilovci do manastira “Sveti Kirik i Julita” u dužini od 2,5 kilometara. Tako će ovaj put dobiti svoj novi izgled i omogućiti bolji prilaz vernicima i turistima svetinji koja datira još iz 1839. godine.

   Većnik opštine Dimitrovgrad za komunalnu delatnost i putnu infrastrukturu Žan Conević kaže specijalno za portal “Far” da se ova deonica radi u skladu sa svim standardima i planirano je da se asfalt položi do kraja ove sedmice.

   Finansijer investicije vredne 20 miliona dinara je  javno preduzeće “Putevi Srbije”, a radove izvodi firma “Trejs PZP Niš.

P. Videnov

About Petar Videnov 2073 Articles
Petar Videnov je rođen 1970. godine. Iako agronom po profesiji, u celosti se posvećuje novinarstvu. Novinarsku karijeru počinje u radio-televiziji Caribrod 1995. godine, gde kao novinar, voditelj i urednik već 21 godinu učestvuje u kreiranju i stvaranju raznovrsnih radijskih i televizijskih emisija, dokumentarnih filmova, reportaža i intervjua na bugarskom i srpskom jeziku. Posebnu pažnju posvećuje negovanju kulture i tradicije bugarske nacionalne zajednice u Srbiji. Novinar-urednik (1999-2000), član uređivačkog kolegijuma (2000-2002) i glavni i odgovorni urednik RT Caribrod (2002-2003) i (2009-2011). Dugogodišnji saradnik Novinsko-izdavačke ustanove „Bratstvo“ i istoimenog nedeljnika na bugarskom jeziku. Saradnik elektronskih i štampanih medija u Srbiji i Bugarskoj, a posebno Radio-televizije Srbije - „TV Žurnal na bugarskom jeziku“. Dopisnik nacionalnog bugarskog časopisa “Lov i ribolov“. Sa Agencijom za kinematografsku i televizijsku produkciju “Positive Production” iz Dimitrovgrada radio na izradi više dokumentarnih filmova i emisija – reditelj i scenarista dokumentarnih filmova „Trio Forte“ i „Zlatan Dudov“. Jedan od osnivača Udruženja građana „Emblema“ i Internet Portala „Far“. Bavi se publicistikom. Autor knjige „Po lovdžijski“. Član NUNS-a i međunarodne federacije novinara IFJ. Dobitnik značajnih novinarskih nagrada i priznanja na domaćim i međunarodnim medijskim festivalima.