Makedoniju juče pogodilo nekoliko slabih i jedan jak zemljotres – potres se osetio u regionu i Dimitrovgradu

   Zemljotres jačine 5.3 stepana Rihterove skale pogodio je juče oko 15.10 sati glavni grad Makedonije. Epicentar zemljotresa  je bio  oko 7 kilometara istočno od Skoplja, na dubini od 10 kilometara, prema podacima Evropskog mediteranskog seizmološkog centra. Zemljotresu su prethodila dva slabija potresa, jačine 3.9 i 2.8 stepeni Rihterove skale, koja su se  dogodila oko 7 sati ujutru.

   Kako javljaju makedonski mediji, u zemljotresu je povređeno oko 100 ljudi. Povređenima je odmah ukazana pomoć u skopskim bolnicama, a radi se o prelomima ruku,  nogu i posekotinama. Potres je pričinio znatnu materijalnu štetu, a na pojedinim zgradama pojavile su se pukotine na zidovima. Zemljotres je izazvao smetnje na vezama na mobilnim mrezama, a pojedini delovi Skoplja ostali su bez struje.

   Zemljotres se osetio na područjima Albanije, Kosova, Bugarske, Crne Gore, Srbije, a isto tako i u  Dimitrovgradu. Asošiejted pres, podseća i na zemljotres, koji je 1963. godine pogodio Skoplje, odnevši preko 1000 ljudskih života.

A. Todorov

Foto: Nova TV Skoplje

Podeli vest
Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar