AUDIO – Dragan Mančev: Ministarstvo privrede odobrilo sredstva za projekat vodosnabdevanja sela Poganovo

   Ministarstvo privrede Republike Srbije odobrilo je opštini Dimitrovgrad projekat za izradu projektno-tehničke dokumentacije za vodosnabdevanje sela Poganovo. Ovo je za portal “Far” izjavio Dragan Mančev, pomoćnik predsednika opštine za ekonomski razvoj, privredu i poljoprivredu.

   Mančev kaže da je ukupna vrednost projekta 588 hiljada dinara, od čega ministarstvo učestvuje sa 90 odsto sredstava, odnosno sa 529.200 dinara. Projekat se realizuje u okviru programa podsticanja ravnomernog regionalnog razvoja, a na osnovu Odluke o rasporedu i korišćenju sredstava za sufinansiranje jedinica lokalne samouprave za izradu projektno-tehničke dokumentacije u 2016. godini.

   Ministarstvo privrede je nakon sprovedenog javnog poziva donelo odluku da sa 80 miliona dinara podrži 40 lokalnih samouprava u pripremi infrastrukturnih projekata, među kojima je i opština Dimitrovgrad.

P. Videnov

Foto: Petar Videnov

About Petar Videnov 2058 Articles
Petar Videnov je rođen 1970. godine. Iako agronom po profesiji, u celosti se posvećuje novinarstvu. Novinarsku karijeru počinje u radio-televiziji Caribrod 1995. godine, gde kao novinar, voditelj i urednik već 21 godinu učestvuje u kreiranju i stvaranju raznovrsnih radijskih i televizijskih emisija, dokumentarnih filmova, reportaža i intervjua na bugarskom i srpskom jeziku. Posebnu pažnju posvećuje negovanju kulture i tradicije bugarske nacionalne zajednice u Srbiji. Novinar-urednik (1999-2000), član uređivačkog kolegijuma (2000-2002) i glavni i odgovorni urednik RT Caribrod (2002-2003) i (2009-2011). Dugogodišnji saradnik Novinsko-izdavačke ustanove „Bratstvo“ i istoimenog nedeljnika na bugarskom jeziku. Saradnik elektronskih i štampanih medija u Srbiji i Bugarskoj, a posebno Radio-televizije Srbije - „TV Žurnal na bugarskom jeziku“. Dopisnik nacionalnog bugarskog časopisa “Lov i ribolov“. Sa Agencijom za kinematografsku i televizijsku produkciju “Positive Production” iz Dimitrovgrada radio na izradi više dokumentarnih filmova i emisija – reditelj i scenarista dokumentarnih filmova „Trio Forte“ i „Zlatan Dudov“. Jedan od osnivača Udruženja građana „Emblema“ i Internet Portala „Far“. Bavi se publicistikom. Autor knjige „Po lovdžijski“. Član NUNS-a i međunarodne federacije novinara IFJ. Dobitnik značajnih novinarskih nagrada i priznanja na domaćim i međunarodnim medijskim festivalima.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*